top of page

Back to school, ook in Alden Biesen

1 september ligt al een weekje achter ons. De bel rinkelde. Een nieuw schooljaar startte. 1,2 miljoen kinderen gaan nu terug naar school. En hoeveel volwassenen starten in september niet terug enthousiast aan een extra opleiding?


Hoewel ook wij wat tijd hebben genomen om tot rust te komen deze zomer, zijn we in Alden Biesen alweer druk bezig met het plannen van een interessant najaar voor leerkrachten, vormingsmedewerkers, leerlingen en cursisten. Maar wat kan Alden Biesen voor jou betekenen als je gepassioneerd les geeft of in de volwassenenvorming werkt en je met je collega’s en de leerlingen grensverleggend wil werken?


Wist je dat er heel wat mogelijkheden bestaan om internationaal te gaan en dat Erasmus+ verschillende subsidiemogelijkheden biedt om jouw internationale dromen waar te maken?

Ga op job shadowing, krijg een tijdelijke lesopdracht in een buitenlandse school of relevante organisatie of volg een interessante cursus in Europa om je hele schoolteam te versterken met nieuwe kennis en inzichten. Stuur je leerlingen op stage over de landsgrenzen heen. Bedenk een uitdagende, nieuwe manier om vakdoelstellingen en eindtermen te bereiken via een internationaal samenwerkingsproject met leerkrachten en leerlingen uit andere landen. Begin klein en verleg virtueel je grenzen via eTwinning en zie je plannen de komende jaren uitgroeien tot grotere projecten in een duurzaam internationaliseringsbeleid. Of nodig een buitenlandse leerkracht uit in jouw school via internationalisation@home.


Maar hoe begin je eraan? Informeer je via het nationaal bureau voor Erasmus+ in Vlaanderen (Epos vzw), eTwinning en andere kanalen. Alden Biesen helpt je graag mee op pad om je grens te verleggen met:

· praktisch en inhoudelijk advies over Erasmus+, buurklassen en andere mogelijkheden

· een informatieaanbod op maat van je school voor directie, leraren, raad van bestuur, ouderraad, etc. op een overleg, personeelsvergadering, pedagogische studiedag e.a.

· het nalezen van subsidieaanvragen en geven van feedback vóór je deze indient

· thematische studiedagen, workshops en webinars


Deze dienstverlening is gratis dankzij een beheersovereenkomst met het Vlaamse ministerie voor Onderwijs en Vorming. Wat houdt jou nog tegen om de stap te wagen?

Bezoek onze educatiepagina en neem contact met ons op.

Wij wensen jullie alvast een grensverleggend schooljaar!
106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page