top of page

Word zelf ridder en ga op koninklijke missie in het kasteel

Opgetogen ging mijn driejarige kleindochter met me mee naar de Ridder Muis doe-expo. Ridder Muis en haar vriendjes bevolken vandaag het kasteel van Alden Biesen. Dankzij de populaire Ketnetreeks is Ridder Muis een begrip geworden in de kleuterwereld.


Voor mijn kleindochter samen met Ridder Muis op avontuur kon gaan, moest ze eerst een echte ridder worden op de ridderschool. Samen met haar (stok)paard overwon ze een avontuurlijk hindernissenparcours. Ze liep op een evenwichtsbalk, maakte dressuuroefeningen en sprong een gat in de lucht van enthousiasme op de trampoline. Na de oefeningen te paard, trok ze een maliënkolder aan. Ze glunderde zo hard als dat haar maliënkolder blonk. Zoals een echte ridder oefende ze op zwaardvechten, klom ze over muren en kroop ze onder gekke voorwerpen. Als ‘appel’ op de taart mocht ze met de kruisboog de appel van mijn hoofd schieten. En jawel, na enkele pogingen is ze er in geslaagd! De laatste taak die ze kreeg was om, net zoals koning Arthur, het zwaard uit de steen trekken. Hier heeft ze bewezen dat ze een echter ridder was!

Nu ze een échte ridder was, kon ze eindelijk op zoektocht vertrekken. De kleren van de koning waren verdwenen en die moest ze mee helpen zoeken. Zoals ieder kind, kreeg ook zij een tekening mee waar enkel het hoofd van de koning op stond. Na elke opdracht werd er een tipje van de sluier opgelicht en kon ze een stukje van de kleren van de koning aanvullen.


Samen vonden we de juiste schoen in het huis van Mijnheer Heks, verwarmden we ons aan een lekker vuurtje en heeft ze haar schrik voor spinnen overwonnen. Ontzettend leuk vond ze het om met een ei te minigolven. Deze en andere spannende opdrachtjes leidden haar stap voor stap dichter naar het einde van de zoektocht. Zo vond ze uiteindelijk de kleren van de koning. Missie volbracht!Heel leuk was het om na de zoektocht de tekening nog verder te versieren met kleurrijke motiefjes in stof of papier. Klaar: nu mocht ze over het hoofd van de kikker aaien?!


Als apotheose wachtte ons buiten nog een leuke verrassing, maar deze zal je zelf moeten komen ontdekken!


Wil jij ook nog deelnemen aan deze interactieve doe-expo over Ridder Muis en haar vriendjes? Dat kan nog t.e.m. 5 maart.

Laat je meeslepen in de maffe middeleeuwse wereld van Ridder Muis en haar vrienden. Ze dagen je uit om te kijken, aan te raken, te zoeken, springen, hinniken, galopperen, tekenen, klimmen, vallen, opstaan, vinden en vooral om te doen!

Reserveer je tickets voor deze leuke doe-expo voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar via https://www.alden-biesen.be/beleef413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page