top of page
Waterburcht_2018_1_edited.jpg

Beleef

Vandaag is Alden Biesen één van de grootste kasteeldomeinen en een inspirerende site voor cultuur- en congresevenementen. Jaarlijks ontvangen we een kwart miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland en vinden hier meer dan 500 activiteiten plaats. Publiekstoegankelijke evenementen vind je in onze kalender.

Storytelling, Muziek en meer 

 

Als een van de meest prestigieuze hoofdkwartieren van de Duitse Ridderorde waren deze gebouwen doorheen de eeuwen getuige van tal van epische verhalen, verteld door ridders, priesters, pages, koningen, ambassadeurs en werklieden die doorheen de eeuwen hier verbleven of op bezoek kwamen. Nadien vertelden via dezelfde ridders en kooplieden deze verhalen in alle uithoeken van Europa verteld waar de Ridderorde actief was. 

 

Vandaag zet Alden Biesen deze traditie voort met tal van activiteiten rond vertelkunst. Van het International Storytelling Festival, tot Wintermagie en Verhalen in het Park; van workshops tot lezingen, van vertelwandelingen tot luistergidsen. Op Alden Biesen ligt er altijd een goed verhaal klaar. Daarnaast speelt muziek een belangrijke rol en zijn er tal van concerten, klassen en workshops rond diverse muziekgenres te volgen. Deze en andere publiekstoegankelijke evenementen vind je hieronder in onze programmatiekalender.

bottom of page