top of page

WinterMagie wordt LenteMagie

De realiteit heeft ons ingehaald. Onze stille hoop op een beperkt Wintermagie begin februari (midden januari zou begin februari worden), werd recent de kop ingedrukt toen duidelijk werd dat schooluitstappen voor het kleuter- en basisonderwijs zeker opgeschort blijven tot de krokusvakantie.


Maar onze plannen definitief opbergen, daarvoor is het te vroeg. Bij wijze van ultieme poging mikken we op de lente, op april… Noem het koppigheid maar elke verschuiving richting ‘later’ voelt beter. Donderdag 22 en vrijdag 23 april biedt Alden Biesen een nog steeds coronaveilig en kleinschalig programma aan. Wij kijken ernaar uit om onze deuren opnieuw open te zetten, zij het voorzichtig, en onze podia en zalen te doen herleven met voorstellingen en publiek, zij het beperkt.Na weken, maanden online verhalen vertellen, snakken ook onze vertellers ernaar nog eens op te treden voor een live publiek zonder de begrensdheid van een scherm. Hoewel velen zeer bedreven raakten in het online vertellen - nood breekt wet – missen zij toch het contact met de ‘zaal’. De kracht van een vertelling schuilt immers in de verbinding met haar publiek.


Wij kijken alvast uit naar april. Hopelijk zorgt de nog prille lente tegen die tijd voor meer warmte en kan ze die kille winter samen met het virus verder terugdringen. Omdat we live verkiezen boven online en omdat we durven vertrouwen op de lente, koesteren wij alvast hoop op een fris en vrolijk LenteMagie, niet uitbundig maar ‘echt’ waarbij we jullie op correcte wijze mogen ontvangen.Het programma verschijnt in de loop van maart maar noteer alvast de bovenvermelde data in potlood.


Hoop doet leven…

436 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page