top of page

The Lost Treasure of Alden Biesen

We nemen jullie graag mee naar de heroïsche tijd van ridders en jonkvrouwen. Een tijd die zich kenmerkt door de strijd voor het geloof, maar ook heel wat prachtige eetfestijnen. Zo was ook Alden Biesen zo’n locatie waar duchtig gefeest kon worden en tijdens ‘The Lost Treasure of Alden Biesen’ word jij uitgenodigd op zo’n festijn.

De kelders van het kasteel waren vroeger de opslagplaats van vlees, vis, fruit en geestrijke dranken. In één van zo’n kelders speelt jouw avontuur zich af, in een rijkelijke feestruimte ga jij op zoek naar een verborgen schat van Alden Biesen.Waan jullie nu even een nobele ridder en jonkvrouw en daal met ons mee af naar die mooie ridderlijke tijd. We bevinden ons vlak voor één van de grootse feestelijke bijeenkomsten ter ere van de vele overwinningen. Er was ontzettend veel rijkdom, maar toch was er slechts één heilige schat, de schat der schatten, waar ieders ridderhart het meest naar verlangde: de Magische Monstrans van de Heilige Maria der Duitsers in Jeruzalem.

Dit religieuze voorwerp werd steeds op de feesttafel opgesteld door de trouwe schildknaap, maar nu blijkt dat die sluwe schildknaap de majestueuze monstrans gestolen en verborgen zou hebben. Jullie avontuur start dan ook met als doel het vinden van de prestigieuze monstrans voor de gasten op het feest arriveren.

Duik de escape room in en ontrafel mysteries. Los raadsels op, zoek, tel en werk samen voor het bemachtigen van de Heilige Monstrans? Is jouw team zo op mekaar ingespeeld dat geen enkele tip aan jou ontsnapt? Bewijs het en ontdek ‘The Lost Treasure of Alden Biesen’.

The Lost Treasure of Alden Biesen is een pop-up escape room van de hand van Trèscape. Trèscape is een project van 3 edele ondernemers. Filip Blokken als muzikale maniak, Sofie Blokken als cijfermatige creatieveling en haar vriend Pieter Flach als sociale duizendpoot. Maar er is meer: ‘Très’ –en (land)‘scape’. Hun nobele missie bestaat er uit om het historische ‘Très-chique’ landschap te verzoenen met het moderne ‘Escape’ landschap en dit telkens met respect voor het erfgoed en diens vaak rijke geschiedenis!1.653 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page