top of page

Een betoverende avond in de boomgaard

Bijgewerkt op: 19 mei 2022

Na maandenlang hard achter de schermen te werken, was het vanavond het moment van de waarheid voor mij. Met Lumineus lanceerde de Landcommanderij Alden Biesen een nieuw evenement en ik mocht hier aan bouwen samen met collega’s van Alden Biesen en Stad Bilzen. Honderden bezoekers ontdekten de bloesems in onze boomgaard, een uniek decor aangekleed met grote vuurschalen, feeërieke lichtjes en foodtrucks.


Wanneer we de eerste keer plannen maakten voor Lumineus wilden we een evenement creëren waar je de klassieke bloesems van Haspengouw op een andere manier zal ontdekken. Dit wilden we combineren met culturele beleving, zoals gezellige vertellingen, spectaculaire dansacts en vooral natuurlijk heel wat lichtjes om bij weg te dromen.



Als podiumverantwoordelijke mocht ik zorgen voor de artiesten en de timing van het evenement. Dit gaf me het voordeel om alles van wel heel dichtbij te zien. Hilde Rogge en Marijke Goossens, onze Storytellers, namen bezoekers mee in hun verbeeldingswereld. Één van de hoogtepunten voor mij was de dansact ‘Houdt me vast’ van Vilja Duo, een optreden dat indruk heeft gemaakt. ‘Houdt me vast’ was een meeslepend verhaal over liefde, relaties, intimiteit, geborgenheid en hoop door middel van live muziek, vergezeld door een sterk staaltje luchtacrobatiek.



Als je aanwezig was op Lumineus, zullen onze ‘Gouden Bomen’ je zeker en vast ook opgevallen zijn! De steltenlopers baande zich sierlijk een weg doorheen de bezoekers en zorgde voor een onvergetelijk ontvangst. Circus Paljasso zorgde op hun beurt voor sfeer en gezelligheid met hun mobiele act “Mariposas”. Voor heel wat bezoekers was het Firefly Field van Studio Toer een adembenemend spektakel. Ons Vlonderpad werd verlicht door honderden dansende lichtjes die zweefden over de weide, je waande je in een sprookjesdecor.



Het hoogtepunt van mijn avond was het muzikale optreden van de muziekband Mina’s House Rats. Hun muziek werkte zo aanstekelijk dat ik niet kon blijven stilstaan. Met een cocktail in de hand was dit puur genieten geblazen en de ideale afsluiter van een geslaagde avond. Zalig!



Ik kijk nu al uit naar de volgende editie in 2023 en ik hoop dat Alden Biesen heel wat bezoekers opnieuw of voor een eerste maal mag verwelkomen tijdens deze betoverende avond. Tot dan!


- Frouke Bastiaens



659 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page