top of page

Landcommanderij Alden Biesen en Vertelacademie Nederland halen de banden aan

Sinds 2012 organiseert de Vertelacademie Nederland op regelmatige basis cursussen vertellen in Alden Biesen. Deze vinden gelijktijdig plaats met een aantal van onze vaste vertelactiviteiten: het Internationaal Vertelfestival en Verhalen in het Park.De Vertelacademie is de grootste aanbieder van vertelopleidingen in het Nederlands taalgebied. Behalve cursussen op diverse locaties in Nederland is de landcommanderij Alden Biesen hun voet aan de grond in Vlaanderen.


Ondertussen heeft de Vertelacademie kennisgemaakt met de nieuwe directie. Tijdens enkele recente vergaderingen werden de lijnen uitgezet voor de volgende jaren. Beide partijen willen de samenwerking uitbreiden met een aantal nieuwe initiatieven. Hiervoor werd een intentieverklaring opgesteld. Onder andere staat een midweekzomercursus op de agenda tijdens de zomer. Maar omdat niet zeker is of deze mag doorgaan rekening houdend met de huidige omstandigheden, hebben we voor de zekerheid met potlood een datum aangestipt in juli ‘22. Eind oktober ’21 staat de Vertel3daagse op de agenda. Tijdens dit weekend kan je diverse workshops volgen. Elk jaar wordt gewerkt met een ander thema. Geïnteresseerden met en zonder ervaring zijn welkom aangezien er wordt les gegeven op verschillende niveaus. Voel je je geroepen om een weekend lang met ‘vertellen’ aan de slag te gaan in een inspirerende omgeving, dan is deze driedaagse een must!


We hopen dat deze en andere initiatieven mogen leiden tot een versterkte grensoverschrijdende samenwerking die het vertellen in al zijn facetten ondersteunt.

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page