top of page

2020: Het bizarre jubileumjaar voor Alden Biesen

2020 loopt ten einde en net zoals voor iedereen was het ook voor de Landcommanderij Alden Biesen een uniek jaar, al was het maar omwille van onze 800ste verjaardag.


Net voor de start van 2021 overlopen we graag enkele uitzonderlijke gebeurtenissen van het voorbije jaar. Zo stonden er oorspronkelijk heel wat festiviteiten gepland, denk maar aan Rise & Fall, een tentoonstelling over 800 jaar Alden Biesen, de Heritage Days of speciale concerten en lezingen.


Het jaar kende een geweldige start met een nieuwe editie van WinterMagie en orgelconcerten van gerenommeerde organisten uit onder meer Windsor Castle, tot alles in maart stilviel. Het International Storytelling Festival werd onze eerste grote annulatie. Toch bleven we niet bij de pakken zitten. Na enkele aanpassingen zijn we in de zomer van start kunnen gaan met onze expo rond de gebroeders Grimm, en fleurde het domein helemaal op met de Schatten van Vlieg zoektocht, een ridderopleiding van Ridder Muis en een bioscoop in de achtertuin dankzij Kinepolis on Tour. Heel wat dagtoeristen ontdekten Alden Biesen en de ‘staycation’ groeide uit tot een nieuw begrip.Flexibiliteit werd een sleutelwoord, want we wilden onze activiteiten in de juiste omstandigheden laten doorgaan. Met Dinner in the Sky kon je met je bubbel de lucht in en genieten van een culinaire ervaring van hoog niveau. Verhalen in het Park liet ons weer genieten van de vertelkunst en gaf ons de kans om weg te dromen in een fantasiewereld.Behalve onze activiteiten, heeft ons team het najaar gebruikt om heel wat verbeteringen en aanpassingen uit te voeren. In het kasteel hebben we schilder- en behangwerken uitgevoerd, enkele van onze vergaderzalen hebben een nieuw interieur gekregen en de historische collectie van Alden Biesen werd letterlijk van zolder gehaald en zal het decor van de kasteelzalen weldra weer aankleden.


2020 werd voor ons ook een jaar van erkenning. We mochten het Flanders Heritage Label ontvangen en zijn opnieuw genomineerd als beste congreslocatie van 2020 door het vakblad Meetings. Daarnaast hebben we heel wat positieve feedback van jullie, onze bezoekers, ontvangen. Dit positieve gevoel trekken we graag door naar volgend jaar. Om het jaar af te sluiten, willen we jullie alvast het allerbeste wensen voor deze kerstperiode en we hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen.138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page