top of page

Erfgoeddag
Wil jij graag Alden Biesen op een andere manier leren kennen? Dat kan tijdens de Erfgoeddag op zondag 23 april. Het thema van de Erfgoeddag is dit jaar ‘Beestig!’. Alles draait dus rond beesten. In de zes eeuwen dat de landcommandeurs het domein van Alden Biesen bewoonden was het hier soms een echte beestenboel! Ze hadden verschillende diersoorten voor verschillende doeleinden.

Zo was de jacht hun geliefkoosd tijdverdrijf. Daarvoor kweekten ze herten en fazanten op het domein. Het fazantenpark was bovendien een vroege voorloper van de zoo. Maar de landcommandeur en zijn notabele gasten lustten tijdens de vele feesten uiteraard ook graag een lekker stukje herten of fazantenvlees… Verder liepen er nog tal van andere dieren rond op de landcommanderij. Wil je graag weten welke en waarvoor ze gebruikt werden? Kom dan naar één van de vier rondleidingen tijdens de erfgoeddag. Een deskundige gids doet het je allemaal uit de doeken.


Maar ook het jonge volkje blijft die dag niet op zijn honger zitten! Terwijl mama en papa naar de gids luisteren, kunnen zoon- en dochterlief zich uitleven in een creatieve workshop. Ook bij dit knutselatelier draait alles rond beesten. Door middel van een evolutiespel leer je verschillende dieren doorheen de geschiedenis kennen. En aan de hand van collages maak je je eigen gekke dier. Hoe gekker, hoe liever zelfs: de macht is aan het zotste dier! Kinderen van 7 tot 10 jaar kunnen hier hun creativiteit botvieren.

Deelnemen aan de rondleiding of de knutselworkshop is gratis. Reserveren is wel verplicht via de website https://www.alden-biesen.be/beleef


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page