top of page

Een tijd voor verhalen vol licht

Heb je al geluisterd…


Er brandt een lichtje in deze donkere dagen vóór kerstmis!

In de aanloop naar kerstmis brengen 12 vertellers elke dag een verhaal en ontsteken zo een lichtje in een warme poging deze grauwe dagen wat kleur te geven. Vanaf 1 tot en met 24 december telkens om 17:00 kan je een verhaal online beluisteren, op de Facebookpagina van Verhalen vol Licht.


Start elke lange, donkere avond met verhalen die verwarmen, verrassen, verwonderen en een glimlach op je gezicht toveren. De thema’s sluiten aan bij de tijd van het jaar. Een moment om samen te beleven met het hele gezin.Op zondag 20 december is het al een beetje feest want dan wordt een optreden gestreamd, met vier vertellers, vanuit Verhalenpodium Content, in Duffel, van 16:00 tot 18:00.


Digitaal vertellen?


Mensen vertelden elkaar verhalen lang voordat ze konden schrijven. Zo zijn door de eeuwen heen overal verhalen ontstaan. Vertellers blazen deze universele rijkdom nieuw leven in. In direct contact en interactie met het publiek komt een verhaal helemaal tot zijn recht.


Is het dan mogelijk om online en zonder publiek te vertellen? Kan een verteller dóór het scherm zijn publiek toch raken? Wel, nood breekt wet!Door de Corona-pandemie is vertellen voor een live publiek al geruime tijd niet meer mogelijk. Toch willen deze 12 vertellers graag hun verhalen blijven delen. Daarom gaan ze nu de uitdaging aan om digitale mogelijkheden te verkennen, te onderzoeken.


Aan jullie, geëerd publiek, om ook online aan ‘hun lippen te hangen’.


Met medewerking van Chris de Backer(De Belleman), Marijke Goossens (De VertelSter), Kristine Marteleur, Lieve de Meyer (Arto Verteltheater), Tom van Mieghem (Theater Hutsepot), Madeleine Nieuwlaet, Tom van Outryve, Evi Rosiers (ZinDerDing), Annie Schelfout (RozenRood), Mia Verbeelen, Katty Wtterwulghe, Meneer Zee


Dit initiatief wordt ondersteund de Vlaamse Overheid, met een Culturele Activiteiten Premie.

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page