top of page

Verhalen in het Park 2023

Op zaterdag 14 oktober hult Alden Biesen zich in nevel en mist. Niet zozeer omwille van de aankomende herfst, maar wel dankzij de nevelige lochs, de in mist gehulde Schotse Highlands, de ruige kliffen en de groene landschappen van Ierland die de inspiratie zijn voor Verhalen in het Park 2023.


"Van Ier tot hier"

Tijdens het middagprogramma voor kinderen wandel je in het zog van vertellers Tom Van Mieghem en Kathleen Van der Velde en hou je halt op leuke plekjes waar je wordt ondergedompeld in 'Ierse story’s' afgewisseld met verhalen van hier.


Wil je weten hoe het afloopt met de stoere Ierse strijder Luch of ben je vooral nieuwsgierig naar hoe een Iers sneeuwwitje het ervan af brengt…kom dan zeker eens luisteren! Voor wie dat wil, voorzien we nog een leuke na-activiteit. Wat dat juist is, houden we nog even geheim...


"Als de schemer spreekt..."

Wanneer de avond valt, brengt Verhalen in het Park een sfeervol programma voor volwassenen. “Als de schemer spreekt…” ademt mysterie en laat je luisteren naar enkele prachtige Ierse en Schotse verhalen.


Met de herfst in aantocht wandel je in groep doorheen een lichtjes gekleurd en mooi uitgelicht Engels park. De verhalen voeren je van Ierland naar Schotland, of omgekeerd. Interesse in een steengoede ‘ghost story’ of wil je eindelijk het geheim kennen achter het monster van Loch Ness, dan hoef je het recente onderzoek niet af te wachten… de ontknoping volgt tijdens deze editie!


Joe Baele, Veva Gerard, Paul Groos, Erik Herrebosch, Kristine Marteleur en Hilde Rogge zorgen samen voor een wervelende avond vol verhalen, poëzie en liederen. Zij worden hierin bijgestaan door het vierkoppige ensemble ‘Pözzelwöttel’ dat de klanken van een doedelzak, tin whistle en viool combineert met zang.


Uitvalsbasis is de Erekoer van onze waterburcht. Geen idealere locatie denkbaar voor dit soort vertellingen…Lees alle praktische info onder de afbeelding.


Praktische info:


Namiddagprogramma "Van Ier to hier"

- Wanneer? Zaterdag 14 oktober van 14:00 tot 16:30 Ontvangst tussen 14:00-14:30. Start wandeling: 14:30 - Waar? Engels park - Voor wie? Voor kinderen van 4 tot 10 jaar met hun (groot)ouders - Prijs? € 7 per persoon

Avondprogramma "Als de schemer spreekt..."

- Wanneer? zaterdag 14 oktober van 18:30 tot 21:30 Ontvangst tussen 18:30-19:00. Start avondprogramma: 19:00 - Waar? Erekoer Waterburcht - Voor wie? Voor volwassenen 16+ - Prijs? € 12 per persoonVerhalen in het Park is bij voorkeur een buitengebeuren, zorg dus voor gepaste kledij. Indien het weer een Schots karakter zou hebben, wordt het verhalenparcours verlegd naar binnen.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page