top of page

Verhalen in het Park 2022

Er zijn nog zekerheden in deze woelige tijden want op zaterdag 8 oktober kan je naar goede gewoonte in Alden Biesen terecht voor een gloednieuwe editie van Verhalen in het Park. Het is september. Met de verwarming hier en daar misschien een graadje lager laat de herfst zich met momenten al goed voelen. Het ideale tijdstip voor verhalen…en daarvoor moet je bij ons zijn.


Ben je tussen 4 en 10 jaar oud en hou je van verhalen of hou je van rondzwerven in een bos, dan lijkt het je misschien fijn om in het spoor van 2 toffe vertellers, Chris De Backer en Maarten Van Rompaey, naar verhalen te luisteren. Zij nemen je mee in de wereld van ‘prinses Tiktok, de prinses zonder spiegel’…een prinses die enkel op haar scherm kijkt en nooit in de spiegel…Raar toch? Wil je weten hoe dit afloopt, dan ben je hier van harte welkom. Je hoeft je knapzakje zelfs niet mee te nemen voor onderweg want daar zorgen wij voor.
Ook voor volwassenen voorziet Verhalen in het Park in een fraai programma. Bij valavond wandel je in groep door een voor de gelegenheid mooi uitgelicht park en hou je op tijd en stond halt voor een grappig, een straf of huiveringwekkend verhaal. Humor, mysterie of een vleugje griezel, het zijn immers allemaal ingrediënten van ons rijke repertoire aan volksverhalen. Veel van deze verhalen spelen zich af tijdens de nachtelijke uren of liever ‘tussen schemer en dauw…’. Zes vertellers onder wie Katelijne Billet, Chris De Backer, Heidi Kockaerts, Geert Tersago, Rien Van Meensel en Maarten Van Rompaey vertellen je hun favoriete volksverhalen. Drie van hen kom je tegen tijdens je wandeling. Behalve verhalen is er ook muziek! Ons herfst-vertelevenement staat immers garant voor een gezellige avond vol verhalen, muziek en zang en voor dat laatste zorgen muzikanten Katrien Bos en Nele Gerard. Bij volksverhalen hoort jawel, een flinke dosis folkmuziek. Je kan trouwens dit jaar ook genieten van een drankje tijdens het gezamenlijke slot op de Erekoer…zo zijn alle voorwaarden vervuld voor een sfeervolle avond in de Landcommanderij. Twijfel je nog?


Warme kledij wordt warm aanbevolen!


Bij regen en wind zoeken we ons heil binnen in de Landcommanderij.

259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page