top of page

Van pietenveer tot Sinterklaas

Zoals ieder jaar neemt Sinterklaas de maand voor zijn verjaardag intrek in Alden Biesen. Het kasteel dient dan als zijn tijdelijke verblijfplaats en wordt omgetoverd tot het Sintpaleis! Overal waar je kijkt zie je pieten, cadeautjes en snoepgoed. En wie heel veel geluk heeft, komt ook Sinterklaas tegen.

Afgelopen zaterdag zette Sinterklaas de poorten van Alden Biesen opnieuw open voor kleine en grote bezoekers. Het was een erg druilerige dag, maar dat hielden de honderden kindjes en hun (groot)ouders niet tegen om een bezoekje te komen brengen aan de Sint.


Tijdens een bezoek aan het Sintpaleis worden alle bezoekers meegenomen door hostessen en Sintpaleispieten op een tocht door het kasteel. Je gaat van de ene 'Sinterlijke' kamer naar de andere en maakt kennis met de verschillende Sintpaleispieten, zoals de snoepjespieten, de boekpiet, de sleutelpieten, de dakpieten... Maar er zijn ook nog andere paleisbewoners met een heel belangrijke taak.


Zo ontvangt de Postmeester namelijk alle brieven van de brave (en minder brave) kinderen en geeft deze af aan Sinterklaas.


Ook zie je Wanda, zij wil graag Sintpaleispiet worden, maar zij heeft haar pietenveer nog niet gekregen. Zou ze haar veer kunnen bemachtigen? Want ze wil ook zo graag op de daken gaan lopen om cadeautjes te brengen.


Je maakt ook kennis met Kyano. Een jongentje dat zo graag helper van Sinterklaas wil worden. Hij hoopt dan ook zijn eigen kamertje in het Sintpaleis te krijgen. Zo ergens helemaal vanboven, in een hoektorentje misschien? Maar is Kyano wel braaf geweest? Want stoute kinderen kunnen immers geen piet worden...


Op de ‘Plaza del Pakjes’ krijg je een fantastische dansshow te zien en krijgen de kindjes de mogelijkheid om een fotootje te nemen met Sinterklaas. En wie lang genoeg wacht, maakt zelfs kans om Sinterklaas op zijn paard te zien vertrekken op dakentocht.

De vele verwondering en verbazing is fantastisch om te zien op de gezichten van de kinderen, maar ook op deze van de (groot)ouders. Iedereen voelt zich terug kind in het Sintpaleis. En gelukkig waren er dit jaar geen stoute kinderen bij! Nu kunnen we dus allemaal uitkijken naar pakjesavond. Komt Sinterklaas ook bij jou langs?


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page