top of page

Sintpaleis in Alden Biesen

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Jarenlang al komt de Sint logeren in Alden Biesen en kunnen kinderen een heus avontuur beleven. Wat zo'n Sintpaleis juist inhoudt, dat lees je in een belevingsverslag van een gezin ter plekke!


We keken er al lang naar uit om met onze kleindochter naar het Sintpaleis in Alden Biesen te gaan. Gezwind wandelden we met haar van de parking naar de Franse tuin. Enkel het weer zat niet mee. In de Franse tuin werden we opgewacht door (roet)pieten die ons in de rode groep, één van de drie groepen, opdeelden. Alle enthousiaste kinderen met hun al even enthousiaste (groot)ouders werden door enkele pieten verrast op enkele liedjes met bijhorende dansjes en een leuke voorstelling. Eén van de hoofdrolspelers en rode draad in het hele sinterklaasgebeuren was ene Marc Peperkoeke, een grappige parodie op Marc Coucke. Ook twee meisjes, op zoek naar hun opa speelden mee in het hele verhaal.Van de Franse tuin gingen we met onze groep naar de galerij, de pachtersschuur en de kerk. Op elke locatie kregen we een boeiend schouwspel te zien. Zelfs de Sint maakt gebruik van de nieuwe media, want de kinderen en hun (groot)ouders konden de bestellingen voor Sinterklaas online doorgeven. Ook leerden de kinderen hoe de koekjes van Sinterklaas gebakken worden en hoe de Sint het speelgoed uitkiest. Telkens verschenen ook de twee zusjes die naar hun opa zochten of meneer Peperkoeke ten tonele. Deze laatste beweerde de beste vriend van de Sint te zijn, maar wilde toch graag zijn plaats innemen om elke dag van het jaar voor Sinterklaas te spelen.In de rijschool werd iedereen dan getrakteerd op een grote show. Eindelijk konden we kennis maken met de goedheilige man in eigen persoon. Zang, dans en toneel wisselden elkaar af. Hoofdpiet en zijn collega’s waren bezorgd omdat ze nog steeds geen geschikt cadeau gevonden hadden voor Sinterklaas. Gelukkig bezorgden ze hem net op tijd een mooi boeket. De twee meisjes hadden dankzij de Sint eindelijk hun opa gevonden en mijnheer Peperkoeke zag dan toch in dat 6 december zonder de goedheilige man zelf geen echte Sinterklaas is. Eind goed al goed dus.


Tenslotte vertrok de enthousiaste bende naar de erekoer, de pakjesplaats. Per gezin kregen we een tafeltje toegewezen. Weet je waarom? De pieten legden op ieder tafeltje een groot cadeau. En wat zat er in? Voor ieder kind een hele grote snoepzak! Wat een leuke verrassing! Als afsluiter mocht ieder kind nog bij de Sint op schoot voor een leuke foto. Het was het einde van een zeer geslaagd bezoek aan het Sintpaleis van Alden Biesen.


870 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page