top of page

Op ontdekking in "The Lost Treasure of Alden Biesen" escaperoom.

Bijgewerkt op: 20 sep. 2023

Goed nieuws voor avonturiers en puzzelliefhebbers! Na een succesvolle proefperiode is de populaire escaperoom "The Lost Treasure of Alden Biesen” verhuisd naar een permanente locatie in Alden Biesen: de Trompetterswoning. Wij gingen samen met enkele collega's de kamer ontdekken en delen met plezier onze ervaring.

Escaperoom Trèscape in de Trompetterswoning Alden Biesen

De Trompetterswoning dateert uit 1663 en bevindt zich naast het Apostelhuis. Samen vormen de 2 gebouwen het historische Poortgebouw aan de 7-sprongdreef. Het gebouw deed lang dienst als opslagplaats, maar krijgt nu een permanente nieuwe bestemming als escape room.

"Het is een passende keuze, gezien de rijke geschiedenis van dit gebouw en de rol die het heeft gespeeld als oorspronkelijke hoofdingang van de Landcommanderij", vertelde gastvrouw Sofie.

Het interieur van de Trompetterswoning, dat dateert uit de 17e eeuw, heeft onlangs een opfrisbeurt gekregen. Hier zagen we indrukwekkende elementen zoals de grote schouwmantel met het erekruis van de Duitse Ridderorde en het prachtig houten dakgebinte. Deze historische elementen brachten ons onmiddellijk in de juiste sfeer en dragen sterk bij tot het karakter van de ruimtes.

Lees verder onder de afbeelding.
Escaperoom Alden Biesen Bilzen

Bij binnenkomst werden we aangenaam ontvangen door Pieter en Sofie. Dankzij hun enthousiaste uitleg zaten we onmiddellijk in the game. Het introductiefilmpje nam ons mee op een reis terug in de tijd. Een tijd van nobele ridders en betoverende jonkvrouwen, een tijd waarin gestreden werd voor het geloof en feesten een belangrijk onderdeel van het leven waren. Alden Biesen was een plek waar deze festijnen in overvloed plaatsvonden.


Op de vooravond van een belangrijke bijeenkomst bleek dat de sluwe schildknaap het meest belangrijke item van de feesttafel gestolen en verborgen heeft: de Magische Monstrans van de Heilige Maria der Duitsers in Jeruzalem. Na het filmpje was het aan ons om de kamer binnen te treden en samen de mysteries te ontrafelen, raadsels op te lossen en te zoeken naar aanwijzingen.

Deze escaperoom neemt je echt mee in het verhaal. De spellen zijn ongelooflijk gedetailleerd en het is een echte totaalbeleving.

De escaperoom strekt zich uit over 2 verdiepingen en is schitterend ingericht waardoor we helemaal werden meegenomen in de middeleeuwse sfeer. Bovendien zijn de puzzels ontzettend origineel en heel afwisselend waardoor dit spel geschikt is voor alle niveaus; van beginners tot ervaren escapers. Het was ook zeer tof dat er leuke verwijzingen zijn de naar de historische locatie van Alden Biesen.


Richting het einde van het spel kwamen we ook nog tot een verassende ontdekking. Wat deze ontdekking is gaan we niet verklappen, maar zal je zonder twijfel achterhalen tijdens een bezoek aan de escape room...

Lees verder onder de afbeelding.
Tamara, Patricia, Kevin en Frouke op ontdekking in de escape room
Tamara, Patricia, Kevin en Frouke op ontdekking in de escape room

Wij waren met 4 personen. Dat is een ideale grootte aangezien ze aanraden om deze activiteit te doen met een groep van 3 tot 7 spelers. Het was voor ons een leuke middag samen onder collega's, maar het is ook een ideaal uitje onder vrienden, familie of als echte teambuilding.

Ben jij ook klaar om de uitdaging aan te gaan en de schat van Alden Biesen terug te vinden? Je kan een tijdsslot boeken via de www.trescape.be.


PS: Het viel ons op dat er leuke muziek werd afgespeeld tijdens het spel. Blijkbaar is deze themamuziek speciaal gecomponeerd door organist en muzikant Filip Blokken. Super leuk! Want het neemt je helemaal mee in het intrigerende verhaal!

470 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page