top of page

Lumineus: een betoverende belevenis in de natuur

In de glooiende heuvels van het Limburgs landschap, daar waar de lente haar eerste tekenen toont, komen de hoogstamboomgaarden tot leven tijdens het bloesemfestival Lumineus. Dit adembenemend evenement viert niet alleen de prachtige bloesems die de boomgaarden zo mooi maken, maar ook de kunst en cultuur die we in Alden Biesen maar al te graag in de kijker zetten.Eén van de meest opvallende kenmerken van het festival is de combinatie van natuur en kunst. Kunstenaars uit verschillende disciplines laten zich inspireren door de bloesempracht. Elk hoekje van het festivalterrein wordt door de kunstenaar omgetoverd tot verborgen moois. Als bezoeker word je tijdens de avond getrakteerd op straatanimatie, acrobatie, vertellingen, lichtkunstwerken en natuurlijk heel wat gezelligheid.


Lumineus is meer dan alleen maar spektakel. Het is ook een muzikale avond waarin live optredens van muziekbands op het programma staan. Doorheen de avond kan je eveneens genieten van een hapje en een drankje aan de foodtrucks en vooral de natuurpracht in je opnemen.


Of je nu liefhebber bent van muziek, geschiedenis, kunst, natuur,… Lumineus heeft het allemaal!


Schrijf zaterdag 12 april alvast in jullie agenda want dan vindt de vierde editie plaats. Kom met eigen ogen bewonderen en laat je in vervoering brengen.


Lumineus wordt mogelijk gemaakt door Landcommanderij Alden Biesen en Stad Bilzen. Met steun van de Vlaamse Overheid.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page