top of page

LenteMagie in de steigers

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Zo hoopvol klinkt de eerste regel van Herman Gorters ‘Mei’. Hopelijk slaagt die prille lente er ook in die donkere winter samen met het virus te verdrijven. Ik besef dat ik in herhaling val…maar wij koesteren hoop, hoop op jawel: ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’. Hier staat immers een enigszins bescheiden maar kleurrijk LenteMagie in de steigers!


Zoals bekend, werd het Vertelfestival voor het kleuter- en basisonderwijs noodgedwongen verplaatst. Maar uitstel is geen afstel want net voor de paasvakantie kan je hier met je klas komen genieten van prachtige vertelvoorstellingen. We doen er alvast alles aan om jullie, conform de gangbare maatregelen, hier op onze mooie site opnieuw te mogen ontvangen met vertellingen op maat van jullie kleuters vanaf 3 en leerlingen van 6 tot 12 jaar oud.



Meer dan ooit verlangen onze vertellers ernaar hun verhalen te delen. Niemand wordt vergeten, er is voor elk wat wils… LenteMagie pakt uit met enkele speelse meezing- en meespeelvoorstellingen voor kleuters. ‘Dierendorpje’ van Valentijn produkties en ‘Niemand wist waarom’ van de ontwapenende Simone Vertelt zijn echte pareltjes. Maar ook de leerlingen uit het basisonderwijs kunnen kiezen uit een aantal weergaloze voorstellingen: wil je meer weten over de ridder die niet vechten wilde of over hoe het Jonathan de zeemeeuw vergaat, kom dan zeker luisteren. Of hou je van een spannend ridderverhaal, dan is Karel en de Elegast vast jouw ding! Of loop je liever met je hoofd in de wolken of wil je weten hoe Haas zich redt…of hoe het afloopt met de dieren van boer Klakske, aarzel dan niet en kom langs! Al deze en nog meer moois valt te zien en te beleven in Alden Biesen! We hebben jullie gemist!


LenteMagie: donderdag 31 maart + vrijdag 1 april

Programma en inschrijvingsformulieren vanaf maandag 14/02 in je mailbox.


Wil jij ook op de hoogte blijven? Contacteer Katrijn Beelen

180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page