top of page

International Storytelling Festival: Een jaar later

Een jaar geleden werd geleidelijk duidelijk dat een Vertelfestival in april 2020 niet haalbaar zou zijn. Het leek toen nog alsof we even op pauze stonden maar ondertussen staat de knop nog steeds op pauze. Want een jaar nadat we besloten het festival te annuleren, staan we opnieuw voor eenzelfde beslissing. Hoewel heel vlug duidelijk werd dat een fysiek festival niet realistisch was, hebben we lang getwijfeld over een online versie. Het cultuurlandschap werd herschapen: fysiek werd ingeruild voor virtueel. Op onze blog kon je volgen welke online initiatieven zich aankondigden. Het is mooi om te zien hoe vertellers hun krachten bundelden om toch maar hun passie te kunnen blijven delen.



Waarom wij dan niet? Wel, wij wilden heel graag meeschrijven aan dit online verhaal. We zagen het groots, eenvormig, internationaal…we geloofden erin. Maar het leek moeilijk te realiseren…niet alles is wat het lijkt. Ook het besef dat de scholen, onze hoofddoelgroep, wellicht andere zorgen hebben en vooral hun leerstof willen zien heeft ertoe geleid dat we met pijn in het hart de knoop hebben doorgehakt en beslist hebben om volop richting 2022 te kijken. Want we zien het groots en internationaal! Het 25ste festival komt er, iets later dan gepland, maar het komt er wel degelijk.


Hopelijk zien we elkaar dan terug in een opgesmukt Alden Biesen! Als decor kan dat zeker tellen. Schrijf het op of geef het in in je digitale agenda: 19 – 23 april 2022! Groots vertelfestival in Alden Biesen met vertellers die je je nog lang zal herinneren! En live, vooral live…

162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page