top of page

International Storytelling Festival 2022

Hoopvol en met heel veel goesting startten we enkele maanden geleden met de programmatie van ons paradepaardje: het International storytelling Festival. Na een gedwongen break van 2 jaren staat er eindelijk een nieuw festival in de steigers en laat dit nu toch de 25ste editie zijn!


Er is veel nagedacht over de aanpak. Voorzichtigheid leek de boodschap. Stap voor stap kreeg het vertelfestival vorm. Het resultaat mag er zijn: een kleiner maar fabuleus festival met enthousiaste vertellers die zich verheugen om vanop onze podia verhalen te delen met een publiek van vlees en bloed. Het International Storytelling Festival stond en staat nog steeds voor verhalen in verschillende talen. Aan dit ‘heilige’ principe wordt uiteraard niet geraakt.

Een vraag die bij de opmaak van het programma erg speelde, was of secundaire scholen na alle coronaperikelen nog tijd en goesting zouden hebben om een bezoek te brengen aan ons vertelfestival. Dat het festival nog steeds leeft in het Vlaamse onderwijs doet ons ontzettend veel deugd. We zijn terecht blij dat heel wat scholen opnieuw de weg naar Alden Biesen hebben gevonden en dat we onder hen ook een aantal nieuwkomers mogen ontvangen.Dit jaar is er weer een avondprogramma voor het volwassenenonderwijs maar ook hier wilden we niet te hard van stapel lopen. Met spijt in het hart hebben we daarom beslist om geen Spaans, Italiaans of Zweeds aan te bieden maar ons te richten op NT2, Duits, Frans en Engels. Er wordt ook gewerkt met verschillende niveaus zoals we dat voorheen deden. Volgend jaar hopen we opnieuw de Spaanse en Italiaans publiekstrekkers uit te nodigen voor spetterende vertelavonden met een zuiders tintje.


Niemand wordt vergeten! Tijdens het vertelweekend van 22 en 23 april kan iedereen hier terecht voor twee veelbelovende avonden. Op vrijdagavond brengen drie Welshe vertellers het wonderlijke Wales tot leven. Zaterdagavond wisselen vertellers met verhalen in verschillende talen elkaar af. Het ideale moment om je verbeelding de vrije loop te laten…en deuren te openen naar andere werelden.


Na een pauze van 2 jaar lijkt het bijna magisch dat het opnieuw kan…mag. Maar als het festival uiteindelijk doorgaat, hopen we op een laaiend enthousiast publiek en prachtige vertel-voorstellingen. Wees erbij!


1.494 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page