top of page

Dineren tussen de sterren

Van Dubai tot New York, van Zuid-Afrika tot Japan, Alden Biesen mag zich bij een select aantal wereldsteden en toplocaties vervoegen.

Een week lang werden bedrijven en particulieren immers verwend met een unieke Dinner in the Sky beleving. Maar liefst 7 sterrenchefs kwamen langs om de allereerste Limburgse editie op culinair vlak de hoogte in te stuwen. En, alsof dat nog niet genoeg was werd een gloednieuw platform met 8x4 tafels ingehuldigd.

Na de verplichte registratie startte de bijzondere ervaring met een aperitief in de lounge. Per bubbel werden deelnemers nadien naar het platform geroepen en in stoelen vastgegespt door het team van de Fungroup, de Limburgse organisatie achter Dinner in the Sky.

Met de nodige veiligheidsinstructies vertrok het platform dan richting 50 meter hoogte. En wat een adembenemend zicht. Onderaan strekte het 80-ha grote domein van de landcommanderij uit, terwijl het uitzicht over het Haspengouws en Kempens plateau spectaculair te noemen was. Zowel overdag als ’s avonds vormde de omgeving een bijzondere ervaring voor de deelnemers.

Bovenop een panoramisch vergezicht werden bezoekers getrakteerd op een culinair genot. Geholpen door een gedreven DJ die voor de sfeer zorgde werd het onwennig en licht beangstigend hoogtegevoel telkens snel gecompenseerd door de creativiteit die elke chef op het bord toverde.

Zo viel maandag de eer aan Jo Grootaers van het Tongerse Altermezzo om de spits af te bijten. Met ingrediënten zoals dukkah, leche de tigre, yuzu kosho en suquet werd een werelds palet aan smaken toegevoegd aan de meer gekende zeebaars, koolrabi, pompoen en artisjok.

Na 1,5 uur genieten keerde alle deelnemers euforisch terug naar de begane grond om na te praten over hun beleving. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten als letterlijk hoogtepunt van ons jubileumjaar. Het toont nog maar eens hoe hip een 800-jarige kan zijn!

 

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page