top of page

Beestige zoektocht voor kinderen van 4 – 10 jaar


De lente is weer in het land! Hoog tijd om met het hele gezin naar buiten te gaan en te genieten van de geuren en kleuren van het voorjaar. Tijdens de maand april kan je samen met aapje Alex op ontdekkingstocht over het hele domein van Alden Biesen.


Dat gaan we uitproberen! We hebben een prachtige, zonnige lentedag uitgezocht. Het is gezellig druk op het domein. De vogeltjes fluiten, de bloesem staat in knop, wij gaan genieten…


Onze eerste stop is de toeristische dienst: hier kopen we een reispaspoort voor € 5. Via de QR codes in het reispaspoort luisteren we naar het verhaal van Alex de aap die op de zolder van het kasteel een oud prentenboek vindt met afbeeldingen van dieren van over de hele wereld. Hij gaat op wereldreis om ze allemaal te ontmoeten en nieuwe vriendjes te maken!


De zoektocht brengt ons op alle continenten. Zo roeien we van Antarctica naar Oceanië, tellen we voetstappen in Azië en vliegen we naar Amerika en Afrika om uiteindelijk terug in Europa te belanden. Elk continent heeft zijn eigen kleur en een boel leuke spelletjes die in het paspoort staan. Er zit van alles bij: liedjes zingen, dieren op het domein zoeken, dierensporen tellen, geluiden nadoen… spelenderwijs leren de kinderen iets bij over dieren en hun leefwereld. Als alle opdrachten goed uitgevoerd zijn, prikken we een gaatje in de stempel van het continent.De kinderen genieten, lopen in olifantenpas over het vlonderpad en maken en puzzel van een wel heel bijzonder dier. De rest van het gezin doet enthousiast mee en we komen op voor ons nog onbekende plekken in Alden Biesen. Als afsluiter genieten we van een lekker ijsje. Het was een geslaagde middag!

245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page