top of page

BEELD/Schoon. Vrouwen aan het woord

Naar jaarlijkse traditie worden de kelders van de waterburcht omgevormd tot exporuimte. De expo ‘BEELD/Schoon. Vrouwen aan het woord’ toont unieke vrouwenbeelden uit het Bonnefantenmuseum (Maastricht, NL) die in dialoog gaan met verschillende vormen van woordkunst.

Alden Biesen was, zoals de meeste kasteeldomeinen van ridderordes, eeuwenlang een mannenbastion. Naast huishoudelijk hulp waren er weinig tot geen vrouwen te bekennen in de Landcommanderij. De priester-ridders die hier actief waren legden immers een gelofte van kuisheid af. Met deze tentoonstelling brengt de Landcommanderij een ode aan de vrouw, en doorbreekt daarmee een zes-eeuwen-durend taboe.


De bewust sober gehouden ruimtes zetten de bezoeker aan tot reflectie. Woordkunstenaars vertolken daarbij de gedachten van de sculpturen en laten ze in dialoog gaan met elkaar. Je kan daarbij genieten van de poëzie van Lotte Dodion en van de verhalen van storyteller Mia Verbeelen en theatermaker Anneliese Billen. Pianomuziek van Clara Schumann vult het appartement van de landcommandeur.

Vrouwelijke woordkunstenaars creëren een bijzondere wisselwerking tussen beeld en klank: ze geven de beelden een stem en vertalen hun gedachten.

Deze tentoonstelling vindt plaats in de kelders van het kasteel: heerlijk fris in de zomer en ideaal bij regenweer. De expo ‘BEELD/Schoon. Vrouwen aan het woord’ loopt nog tot en met 26 augustus en is absoluut een bezoekje waard.


De toegangsprijs bedraagt €5. -16-jarigen en inwoners van Bilzen-Hoeselt krijgen gratis toegang.


P.s. Op vrijdag 25 augustus kan je de finissage bijwonen met live optredens van woord en muziek. Omwille van het exclusieve karakter van deze avond met gratis toegang is registratie verplicht.
123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page