top of page

The Messiah in Alden Biesen

Bijgewerkt op: 22 dec. 2022

Het kerstconcert op Alden Biesen is kort voor kerst genieten van mooie muziek in een magische omgeving.

Dit jaar stond de indrukwekkende Messiah van Händel op het programma.De laatste zondag voor kerst. Een donkere namiddag op het majestueuze domein Alden Biesen.

Het sfeervolle kerkje zat al goed vol. Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Bach Academie kon de uitvoering beginnen.

Solisten, koor en orkest o.l.v. Luc Ponet brachten Händels’ Messiah naar Bilzen. Het koor gevolgd door de solisten kwamen het volle kerkje binnen met onder hun arm de dikke partituur.

Messiah is dan ook een oratium in drie delen: de geboorte, het lijdensverhaal en de wederopstanding van Jezus. De uitvoering duurt meer dan twee uur.


Er was een aangename afwisseling tussen instrumentale intermezzo’s, aria’s en koorzang. Vooral de vier solisten Heleen Goeminne (sopraan), Kris Belligh (bas),

Pieter De Praetere (altus) en Teun Michiels (tenor) maakten indruk. De hoopvolle, lichte en vlotte toon in de muziek past perfect bij de kerstfeer en het intieme kerkje.


Persoonlijk hoogtepunt was het alom bekende Hallelujah voor koor en orkest als afsluiter van het tweede deel over de lijdensweg. Kippenvel!


Houd zeker de kalender in de gaten voor toekomstige uitvoeringen, het is zeker de moeite!Foto's: Karolien Bollen & Lux Djahanbani

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page