top of page

Zie jij wat ik zie... in Alden Biesen

Samen met de kinderen eropuit deze zomer! Dat kan opnieuw in Alden Biesen: met je kroost tussen 4 en 12 jaar deelnemen aan de Schat van Vlieg zoektocht. ‘Zie jij wat ik zie’ is dit jaar het thema. Wie zijn ogen goed open houdt, vindt de schatkist!


Je duikt 50 jaar terug in de tijd toen de bewoners van het kasteel en de inwoners van Rijkhoven werden opgeschrikt door een immense brand die grote delen van het kasteel in puin legde. Als stoere speurder kruip jij in de huid van brandweerman of vrouw en help jij de brand in het kasteel te blussen en zo de geschiedenis te redden. Je voert op verschillende plaatsen op en rond het domein opdrachten uit. Je daalt zelfs af tot diep in de kelders van het kasteel zelf. Om te slagen in deze opdrachten, moet je waakzaam zijn. Oog voor detail komt je hierbij zeker van pas! Een goede brandweerman laat niets aan het toeval over.Daag jezelf uit! Er wacht een toffe dag vol raadsel en avontuur op een prachtige locatie. Leuke weetjes krijg je er zo bij. Ben jij die brandweerman of vrouw die de brand kan helpen blussen? Wie zal het zeggen…Kom daarom deze zomer naar Alden Biesen en vind de schat!


Zoals ieder jaar willen we gezinnen met deze zoektocht een leuke namiddag bezorgen. Hun speurneus brengt hen in de kerk, aan het Apostelhuis en in de boomgaarden. De zoektocht eindigt in de tentoonstelling ‘In Vuur en Vlam’ die de brand van 50 jaar geleden belicht. Deze expo kunnen de schattenzoekers gratis bezoeken. En geen nood, ook de tentoonstelling bevat een kinderversie!De gezinnen die al aan de zoektocht deelnamen, waren alvast laaiend enthousiast. Een kinderwens wordt even realiteit: welke jongen of meisje droomt er immers niet van om even in de huid van een brandweerman te kruipen? Dat kan de hele zomer lang in Alden Biesen!


580 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page