top of page

Schat van Vlieg: "Voel jij wat ik voel?"

De Landcommanderij Alden Biesen organiseert deze zomer een leuke zoektocht in het kader van de zomeractie 'Schatten van Vlieg'. Kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben de unieke kans om op een leuke en toegankelijke manier kennis te maken met het prachtige kasteeldomein. Het thema van deze zomereditie is "Voel jij wat ik voel?"

Tijdens de speurtocht worden de kinderen uitgedaagd om hun tastzin te gebruiken door het oplossen van voelopdrachten. Bij aankomst krijgen de kinderen een opdrachtenboekje en een blinddoek mee. Op het domein zijn 9 voeldozen verstopt. Als de speurneuzen kunnen raden wat ze voelen, krijgen ze een letter die hen uiteindelijk leidt naar het codewoord dat toegang geeft tot de schatkist!

Samen met ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes beleven de kinderen dankzij 'Schat van Vlieg' een gezellig en spannend avontuur rondom de Landcommanderij.

Tijdens de tocht leren de kinderen ook over de rijke geschiedenis van Alden Biesen en worden ze verrast met interessante weetjes.


De speurtocht bestaat uit 7 buitenopdrachten en 2 binnenopdrachten. Ideaal dus om tijdens de tocht een tussenstop te maken op de picknickbanken die je kunt vinden in onze prachtige bloemenweide (Engels Park). Deze weide staat in de zomer volop in bloei, waardoor je tussendoor kunt genieten van de prachtige natuur en de rust om je heen. Wanneer de speurneuzen met behulp van hun tastzin de juiste weg volgen, worden ze aan het einde beloond met een leuke prijs.


Kom nog tot 27 augustus genieten van deze geweldige familie uitstap! De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Je hoeft niet te reserveren, je kunt je gewoon aanmelden bij de balie in de Waterburcht.


Prijs: €5 per zoekboekje

Openingsuren: maandag 13 tot 17 uur; dinsdag t.e.m. zondag 10 tot 17 uur


169 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Elke De Smet
Elke De Smet
Aug 27, 2023

Alleen jammer dat er nergens vermeld stond dat we vandaag de schat van vlieg niet konden zoeken. We waren hier net dit weekend en moesten ipv de vlieg een drukke wielerwedstrijd trotseren! We konden zelf het kasteel niet bezoeken....dit was enkel voor de VIP's. Heel jammer en gebrek aan communicatie

Like
bottom of page