top of page

Punica Granatum Muziekwandeling

Een dromerige muziekwandeling op het domein van Alden Biesen, zo kan Punica Granatum samengevat worden. Sinds 1 juli kunnen muzikale cultuurliefhebbers genieten van een muzikale wandeling doorheen het Engels Park van de Landcommanderij. Net zoals de follies van de oorspronkelijke tuin, laat deze wandeling je meeslepen doorheen de slingerende paden die dateren uit de 18de eeuw.

Het ensemble Psallentes neemt de bezoeker mee in hun droom. Een droom waarin de zangeressen van het ensemble op zoek gaan naar een geschikte locatie voor een fotoshoot. Tijdens deze zoektocht in het Engels park spoken er talloze deuntjes door hun hoofd. Oude muziek. Eenstemmig, meerstemmig, Latijn, Frans, Nederlands, Middelengels…

Op acht locaties hebben we een QR-code voorzien die bezoekers kunnen scannen met hun smartphone. Eenmaal gescand, speelt de muzikale video af en wordt er een stukje toegevoegd aan het verhaal. Dat verhaal laat ruimte voor eigen interpretatie en zo kan elke wandelaar een persoonlijke ervaring beleven.

In het Onthaalcentrum van Alden Biesen kan je gratis je flyer ophalen met de locaties van de QR-codes en extra informatie over het project.

Punica granatum is een Psallentes-project van Hendrik Vanden Abeele, Artist in Residence 2019. Met dank aan de Vlaamse overheid, Landcommanderij Alden Biesen, Musica Impulscentrum voor Muziek en Psallentes.
536 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page