top of page

Wandelen in en rond Alden Biesen: Oranje route

Wandelen in en rond Alden Biesen geeft je de kans om te genieten van het glooiend Haspengouws landschap, in de buurt van ons historisch erfgoed. Je combineert cultuur met natuur. Om een mooi voorbeeld te schetsen van deze wandelroutes, geven we je een overzicht van de Oranje route. Zo weet jij meteen wat je kan verwachten van Alden Biesen en haar omgeving.


De ideale locatie om de wandeling te starten is natuurlijk de bezoekersparking van Alden Biesen. Bij het uitstappen geniet je al van een knap beeld van de waterburcht. De wandeling zelf gaat vervolgens van start op de Maastrichterallee, een lange kasseiweg die naast de Landcommanderij Alden Biesen loopt. Tijdens het eerste stuk van de wandeling ontdek je al snel het bekende Vlonderpad. Dit houten wandelpad leidt je door de hoogstamboomgaarden van Alden Biesen en laat je al een eerste keer proeven van de Limburgse natuur.



Vervolgens passeer je het Apostelhuis en verlaat je het grondgebied van Alden Biesen. Je tocht leidt je dan langs landbouwwegen waar je tot rust kan komen en genieten van de vergezichten, om vervolgens in de holle wegen te duiken. Je waant je even in een roman van Tolkien, waar je zomaar een hobbit tegen het lijf kan lopen. De holle wegen worden afgewisseld met de klassieke landbouwwegen. De afwisseling in landschap geeft je ook de kans om de fauna en flora te ontdekken.



De wandeling geeft je een tocht van toch snel 9 km, maar je bent nooit ver van de Landcommanderij Alden Biesen. Je wandelt voorbij de muren van het domein om vervolgens weer wat verder de velden in te duiken, maar zelfs op die momenten ga je snel Alden Biesen weer zien opduiken. Eenmaal halfweg, word je eerst nog getrakteerd op een tweede, minder bekend, Vlonderpad over het water. Vervolgens sla je af, ga je een nieuw pad verkennen en mag je je voorbereiden op een wandeling met heel wat hoogteverschillen.



Het tweede onderdeel van de wandeling is heel wat steiler, maar geeft ook momenten van rust. Je wandelt voorbij beekjes, over houten paden en ook hier zijn de vergezichten weer de moeite waard. Na heel wat stijgen en dalen kom je op een lange uitloper die je helemaal leidt naar het Apostelhuis en dus de start van je wandeling. Je kan hier ten slotte de tijd nemen om het domein van de Landcommanderij Alden Biesen nog even te verkennen.



Wil je meer informatie over deze of andere wandelingen? Bezoek dan ons toeristisch onthaalcentrum. Zij wijzen je graag de weg of helpen je graag met het vinden van de ideale route voor jouw avontuur.

14.231 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page