top of page

Op stap met heksen

Op zaterdag 28 mei startte de gloednieuwe luisterwandeling Krakende Bezems in Alden Biesen. Om deze wandeling op een betoverende manier in te zetten, nodigde Alden Biesen enkele jonge heksen uit.


Een vier tal meisjes van 7/8 jaar en hun broertjes, mama’s en papa’s, waren dolenthousiast om nog eens de verkleedkoffer te kunnen induiken. Ze hadden hun mooiste heksenoutfit boven gehaald en waren op hun bezem naar Alden Biesen gevlogen. Na een heksensapje gedronken te hebben konden ze er tegenaan: een wandeling van 3,8 km rond en op het domein van Alden Biesen. Hun opdracht? Volg de wegwijzers met het bezempje en sta even stil waar er een cijfertje staat. Daar konden ze het spannende verhaal beluisteren van Heks Lira en Tovenaar Sem. Zij gaan namelijk op onderzoek uit als, op de eerste nacht van een nieuwe volle maan, alle heksenbezems mysterieus wegvliegen uit het heksendorp. Dit verhaal is gebaseerd op het boek Heksen-bezem-wegvlieg-dag van Guy Daniëls en Ina Hallemans.Met een plannetje in de hand vliegen ze van bezem naar bezem. Op zoek naar de cijfertjes, en bij hun eerste opdracht hoor je tot ver de heksenlachen bulderen over het domein. Want de luisterwandeling is meer dan wandelen en luisteren. Je krijgt op enkele plaatsen ook een leuke opdracht die je kan uitvoeren. Van kriebelige beestjes tot bezemstokbrood, je komt het allemaal tegen op de wandeling!


Maar waar zouden nu toch die bezems naartoe gevlogen zijn? En waar komt dat bezempretpark vandaan? De 4 kleine heksjes hebben het antwoord gevonden tegen het einde van de wandeling en met een zelf gecomponeerd liedje gaan ze vrolijk weer huiswaarts.Wil je ook graag de luisterwandeling Krakende Bezems doen? Dat kan iedere dag. Haal je plannetje in het toeristisch infokantoor voor €5.


Niet zo een wandelaar, maar lees je wel graag boeken of lees je heel graag voor? Haal dan het boek Heksen-bezem-wegvlieg-dag in het toeristisch infokantoor van Alden Biesen.
281 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page