top of page

Eersteklasconcerten in Alden Biesen

We kijken al uit naar 2021. En dan nog specifieker naar onze schoolgaande jeugd in 2021. Mag het nog? Kan het nog? Doen we het nog? Allemaal vragen die ons dagelijks parten spelen. Wel, op dit moment doen we het gewoon nog. Op 16 maart 2021 zal Alden Biesen een 300 tal leerlingen van het eerste (en tweede) leerjaar ontvangen om hen mee te nemen naar de wondere wereld van de muziek. Eersteklasconcerten/MusiMatrix is een muzikaal, artistiek en interactief belevings-parcours, dat de grenzen tussen luisteren, actief ervaren en samen performen sloopt. Samen met telkens een ander gerenommeerd ensemble confronteert EKC jaarlijks meer dan tweeduizend kinderen van het eerste leerjaar met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek in België.


De musici van dienst zijn deze van het collectief Down the Rabbit Hole, gepokt en gemazeld in de hedendaagse muziek. Down the Rabbit hole onthult het verschil tussen levend en levenloos. Is klank een teken van leven? Kunnen we eenvoudige objecten leven inblazen? Hoe groeien we uit tot een superorganisme? Wat leert de natuur ons over samenwerken? Met gevonden materialen, onze eigen lichamen en stemmen ontluiken we tot een klinkend ecosysteem.


Down The Rabbit Hole neemt de kinderen mee op een parcours van 90’ met drie miniconcerten, elk gekoppeld aan creatieve en actieve workshops. Het format toont aan dat jonge kinderen ronduit enthousiast kunnen zijn over muziek van heden en verleden, ongeacht haar complexiteit. Beleef de muziek van binnenuit tijdens dit interactieve en avontuurlijke parcours.


Praktisch

Dinsdag 16 maart 2021 in Alden Biesen (Bilzen)

  • Parcours 1 = 9u tot 10u30

  • Parcours 2 = 11u tot 12u30

  • Parcours 3 = 13u30 tot 15u

  • Per parcours worden 3 groepen van 30 kinderen toegelaten.

  • Prijs per kind: € 5, begeleiding is gratis


Vang een glimp op van de voorbije editie Eersteklasconcerten via deze trailer (concertgebouw Brugge, 2020)


Voor meer informatie of inschrijvingen kan u contact opnemen met tine.vandenbunder@vlaanderen.be of +32 (0) 89 51 93 44.


Eersteklasconcerten/MusiMatrix is een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek, in samenwerking met Alden Biesen en Down The Rabbit Hole. Eersteklasconcerten/MusiMatrix komt tot stand binnen het project ‘Sounds Now’ mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page