top of page

Een vakantie met een hart voor muziek

Je hoort ze al van ver aankomen, de 20 kinderen die de muziekvakantie All Go Rhythm volgen deze week. Maar als het eenmaal zo ver is, zijn ze plots veel stiller geworden. Zo stil zelfs dat we enkel nog maar hun hartslag horen. En laat dat nu net het uitgangspunt zijn van deze muziekvakantie. In welke mate kan muziek onze hartslag beïnvloeden? Ze ontdekken het deze week!De kinderen gaan aan de slag met 2 Musica docenten die hen in het volledige traject begeleiden en werken naar een toonmoment toe. Op een bijzondere manier ontdekken ze de wereld van klank en werken ze rond het ritme van het leven. Ze gaan muziek maken aan de hand van het ritme dat uit ons lichaam komt. Zal hun hartslag versnellen of vertragen deze week? Door simpelweg te gaan touwtjespringen komt de hele groep in contact met elkaar. Het is een uitdaging om synchroon te werken en in het zelfde tempo te zitten. Deze pure vorm van ritme legt een uitstekende basis.


Maar dit is uiteraard niet alles. Zo gaan ze ook met elkaar een letterlijke connectie maken. Hun verbinding kan zorgen voor een muzikale ruis (en zelfs tot het aanzetten van een lamp ?!). Maar is de verbinding geblokkeerd of opgeheven, dan is het weer muisstil. Tot dan uiteindelijk het orkest erbij komt. Vier muzikanten van het collectief Casco Phil zullen op dinsdag en donderdag de kinderen mee op sleeptouw nemen doorheen het tempo van het leven.Wij kijken alvast uit naar de krachtige klanken die zich in Alden Biesen zullen ontwikkelen!

Wil je zelf ook graag meedoen aan een muziekvakantie in Alden Biesen? Schrijf je dan in voor de muziekvakantie van 15 tot en met 19 augustus 2022, voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar.

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page