top of page

De zomer zonder opera

Jaarlijks weerklinkt de opera op de erekoer van Alden Biesen. Creatieve, frisse en toegankelijke voorstellingen staan open voor het grote publiek in Limburg en daarbuiten. De evenementensector heeft het echter zwaar te verduren gekregen en ook de Zomeropera was verplicht de voorstellingen uit te stellen tot 2021.


L’Italiana in Algeri


We duiken even terug in de tijd, naar 2019. Een tijd waar Corona enkel nog een exotisch biertje voorstelde. De zomeropera pakte uit met een komische opera, L’Italiana in Algeri. Dit werk van Rossini werd door het gezelschap gebracht als een verhaal in een verhaal. De opera wordt zo verteld dat je als toeschouwer het idee hebt dat je de generale repetitie meemaakt en het effectieve eindresultaat. Je maakte kennis met een operagezelschap dat druk aan het repeteren was voor de première, maar er ging nog heel wat fout. Dit was natuurlijk in scène gezet en het luchtige verhaal over 3 mannen die dezelfde vrouw begeren wordt ingewikkelder wanneer we ontdekken dat de regisseur verliefd is op de hoofdrolspeelster. Daarnaast zijn er enkele zangers die elkaar niet kunnen uitstaan ook al moeten ze hevige verliefden spelen.


Het decor is nog niet klaar de avond voor de première, de naaister en make-up artiesten worden gehinderd in hun job en de chaos blijft duren. Uiteindelijk ontstaan er intriges die door het publiek met schatergelach worden ontvangen.


2021


De opera van 2019 was er eentje waar je goedgezind buiten komt (ook al zaten we al buiten) en waar je gewoon van kan genieten. We hopen dat we in 2021 weer gewoon gaan kunnen genieten en dat met een uitvoering van Puccini’s Madame Butterfly.221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page