top of page

Belevingsverslag Het Mysterie van Minerva

Het hoofd van het standbeeld van Minerva werd gestolen tijdens het bloesemfeest van de landcommandeur van Alden Biesen. Hercule de Bij wil het mysterie oplossen en is hiervoor op zoek naar speurneuzen tussen 6 en 12 jaar. Dit is Het Mysterie van Minerva, een familiezoektocht.


Tot 1 mei kan je samen met Hercule de Bij dit mysterie proberen op te lossen. Op een koude zondag voelden vier stoere meisjes zich geroepen om de dader te zoeken en met succes! Na anderhalf uur intens speuren konden ze het hoofd vinden én hadden ze ontdekt wie hiervoor verantwoordelijk was.Fleur (10) vond het een spannende zoektocht en was vooral verrast door de plaats waar het hoofd verstopt was. Een geheimzinnig plekje waar ze zelf nog nooit eerder was gekomen, maar het werd meteen één van haar favoriete locaties in Alden Biesen. Natuurlijk mogen we dat plekje niet vrijgeven, om het mysterie te bewaren.


Janne (7) heeft heel erg haar best moeten doen tijdens de speurtocht, maar met de hulp van papa, mama en haar vriendinnetjes kon ook zij alle voorwerpen, tips en oplossingen vinden. Zo ontdekte de 7-jarige wat een alibi is en wat het nut hiervan kan zijn. Het Mysterie van Minerva was een stevige uitdaging en het ontmaskeren van de dader voelt als een groot succes voor de jonge speurneuzen.De speurtocht met Hercule laat je het domein van Alden Biesen ontdekken en toont je plekjes die je misschien nog niet kent. In het bijhorend boekje vind je een plannetje voor als je de weg zou kwijt raken en ben je toch verloren, volstaat het om de voetstappen op het plan te volgen. Janne heeft tijdens de zoektocht zelfs echte voetstappen gevonden van de verschillende verdachten.


De meisjes zijn enthousiast na de zoektocht en kunnen niet wachten op een volgend avontuur van Hercule. Misschien nog een tweede keer met enkele vriendinnen? Er is nog wat tijd tot 1 mei, dus wie weet zie je Janne en Fleur één van de volgende weken nogmaals op het domein van Alden Biesen.Praktische info

Het Mysterie van Minerva

26/03 - 01/05

€ 3,-

Boekje te koop in het Infokantoor Toerisme in Alden Biesen


172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page