top of page
Waterburcht_2018_1_edited.jpg

International Storytelling Festival

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 april kan je in Alden Biesen terecht voor het International Storytelling Festival. Tientallen storytellers van over heel Europa zakken af naar het imposante domein van Alden Biesen en dompelen je onder in verhalen in hun moedertaal. De magie van een goed verhaal dwaalt door de gangen en geeft je de kans om je verbeelding de vrije loop te laten.

Het International Storytelling Festival biedt zich aan als een tweeluik met enerzijds, overdag, een programma gericht op het secundair en het hoger onderwijs. Zij kunnen proeven van verhalen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits of Engels. 's Avonds is het aan de volwassenen en voor hen kan het ook exotischer met verhalen in het Italiaans of Spaans.

Secundair & Hoger onderwijs

Ben je nog op zoek naar een bijzondere uitstap voor je klas/school? Dan kan je bij ons terecht voor verhalen in diverse talen. Vertellers uit Vlaanderen, Nederland en uit alle hoeken van Europa brengen er verhalen in hun moedertaal. Dit is een unieke kans om native speakers aan het werk te horen.

 

Overdag duren de voorstellingen 50 minuten of een lesuur en zijn ze bedoeld voor studenten secundair- en hoger onderwijs. Deze voorstellingen starten telkens op vaste uren. Je kan kiezen voor voorstellingen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels, afhankelijk van je leeftijd.

Maandag 17 & dinsdag 18 april: 1ste & 2de graad secundair onderwijs

Woensdag 19, donderdag 20 & vrijdag 21 april: 3de graad secundair onderwijs

 

Alden Biesen-Storytelling-festival-20220421-WEB-113.jpg
Alden Biesen-Storytelling-festival-20220421-WEB-036.jpg

Volwassenenonderwijs

Tijdens een rijkgevuld avondprogramma voorzien we voorstellingen in verschillende talen voor het volwassenenonderwijs. Deze voorstellingen duren 90 minuten of anderhalf uur en achteraf kan je genieten van een leuke babbel in ons Vertelcafé. 

Dit jaar bieden we opnieuw een zuiderse uitstap aan met vertelavonden in het Spaans en Italiaans.

Het programma voor het volwassenenonderwijs en het weekend volgt in de loop van februari.

Open voorstellingen

Storytelling is er voor iedereen die de vertelkunst een warm hart toedraagt. Op vrijdag 21/04 en zaterdagavond 22/04 kan je hier telkens terecht voor een avondvoorstelling. Vrijdag wordt een thematische voorstelling in het Engels en zaterdagavond kan je genieten van verhalen in verschillende talen.

Het programma voor het weekend volgt in de loop van februari/maart

Alden Biesen-Storytelling-festival-20220421-HR-018.jpg
Alden Biesen-Storytelling-festival-20220421-WEB-007.jpg

Inschrijven

Ben je geprikkeld? Houd dan deze pagina in de gaten. In de loop van februari vind je hier meer nieuws.

bottom of page