Rondleiding

panorama2.jpg

Meer dan 800 jaar geschiedenis, van historische gebouwen tot imposante tuinen, vormen een uniek erfgoedpatrimonium dat zijn gelijke niet kent binnen Vlaanderen.  

Ontdek een tentoonstelling in de waterburcht of laat onze gidsen je meenemen in een reis door te tijd. Het prachtig gerestaureerde appartement van de landcommandeur dompelt je onder in de sfeer van weleer en laat je wegdromen naar een andere tijd.

Om Alden Biesen echt te leren kennen is een rondleiding met gids een must. Bezoek onze Engelse en Franse tuin of neem een kijkje in onze kerk. We bieden verschillende mogelijkheden aan om je als individuele bezoeker aan te sluiten bij één van onze rondleidingen. De ideale kans om het kasteel van nabij te bezichtigen en de geschiedenis te proeven die leeft in deze schitterende locatie.

Bezoek je Alden Biesen als groep, school of vereniging, contacteer ons dan rechtstreeks. We bekijken wat jullie zouden willen en zorgen voor een rondleiding op maat van jouw groep.

©_P._van_Gelooven_01.jpg

Gidsen

De beste manier om Alden Biesen te verkennen is via een gegidste rondleiding. De ervaren 'Gidsen van Alden Biesen', staan voor je klaar om hun kennis te delen. Maak je keuze en reserveer jouw rondleiding met gids.

IndividueleBezoekers.jpg
openmonumenten19-25.jpg

De meest populaire rondleidingen voor individuele bezoekers zijn onze zomerrondleidingen. Op zaterdag en zondag ga je samen met onze gids op ontdekking op het domein van de Landcommanderij. De rondleiding combineren met een aperitiefje kan natuurlijk ook. Op dit moment zijn de rondleidingen enkel beschikbaar tijdens de zomermaanden.

Kom je in groep? Dan kan je een private rondleiding boeken op de dag die je zelf uitkiest. Wil je dit graag combineren met een lunch? Verkies je een rondleiding in het Engels, Frans of Duits? Laat het ons weten, en we zorgen ervoor.

Bilzen Mysteries

Wil je de geschiedenis van Alden Biesen beleven op een volledig andere manier? Dan is Bilzen Mysteries 'Het Verhaal' misschien wel iets voor jou. Beleef een interactieve avondwandeling door de ogen van Roelants du Vivier, de laatste privé-eigenaar van het kasteeldomein.

 

Acteur Jan Decleir neemt je mee op ontdekking doorheen het domein tijdens de avondwandeling. Voor meer info en boekingen kan je terecht bij de Stad Bilzen.

BilzenMysteries.png
BilzenMysteries_Sticker.png