top of page
Waterburcht_2018_1_edited.jpg
Bibliotheek_2021_003.jpg

Algemene rondleidingen

De 800 jaar oude geschiedenis van Alden Biesen kan je het best beleven met een ervaren gids. Hier in de Landcommanderij nemen de ‘gidsen van Alden Biesen’  je graag mee op ontdekking doorheen het domein.

 

Leer over de geschiedenis en de Duitse Ridderorde, luister naar hun verhalen, en laat je verrassen door de kasteelomgeving. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Wil je graag nadien met de groep een hapje eten, vraag dan zeker naar onze mogelijkheden.

Thema: Geschiedenis, architectuur, culturele werking

Duur: 2 uur

Prijs: € 80,- per gids voor een Nederlandstalige rondleiding

€ 85,- per gids voor een anderstalige rondleiding (Frans - Engels - Duits)

Elke rondleiding dient minstens 10 dagen op voorhand aangevraagd te worden.

*Maximum 25 personen per gids

Tuin & Park

Net als bij de algemene rondleiding ontdek je de geschiedenis van Alden Biesen en de evolutie van meer dan 800 jaar. Extra aandacht is er in deze rondleiding naar tuin en park.

Al sinds 1700 is onze waterburcht omgeven door een formele Franse tuin. Die verdween in de 19de eeuw en is sindsdien weer in ere hersteld met prieëlen, knooptuinen en sierlijke bloemperken afgeboord met buxus. Hier kan je ook de echte Alden Biesenroos ontdekken.

Het Engels Park werd aangeplant in de 18de eeuw en bevat naar de mode van die tijd alle elementen van een ideaal landschap: hellingen, bos, monumentale bomen, een 'Bowling Green', kronkelende paadjes en waterpartijen. Hier en daar ontdek je verborgen schatten in het park zoals de Minervatempel.

Thema: Geschiedenis, architectuur, natuur,

Duur: 2 uur

Prijs: € 80,- per gids voor een Nederlandstalige rondleiding

€ 85,- per gids voor een anderstalige rondleiding (Frans - Engels - Duits)

 

Elke rondleiding dient minstens 10 dagen op voorhand aangevraagd te worden.

*Maximum 25 personen per gids

EngelsPark_2021_10 (1) (1).jpg
Regionale_Rondleiding.png

Regionale rondleiding

Je start met een bezoek aan Alden Biesen met één van onze andere rondleidingen. Na een gezellige middagpauze vertrek je met de autocar op verkenning in Haspengouw. Je ontdekt voormalige bezittingen van Alden Biesen zoals een monumentale vierkantshoeve in Bommershoven, de barokke pelgrimskapel van Helshoven en de gerestaureerde commanderij van Ordingen.

We passeren langs Tongeren, de oudste stad van België en Borgloon, de hoofdstad van het oude graafschap. Een ideale plek om te stoppen voor een koffie en een stukje heerlijke Limburgse vlaai. 

Thema: Geschiedenis, architectuur, regio

Duur: dagprogramma

Prijs: € 80,- voor het algemeen programma + € 35,-/uur voor de rondrit (De duur van deze rondrit wordt in samenspraak met onze gids gemaakt)

€ 85,- voor het algemeen programma + € 40,-/uur voor de rondrit (De duur van deze rondrit wordt in samenspraak met onze gids gemaakt) (Frans - Duits - Engels)

Elke rondleiding dient minstens 10 dagen op voorhand aangevraagd te worden.

*Maximum 25 personen per gids

In combinatie met catering

Een rondleiding is niet compleet zonder te genieten van de Limburgse culinaire schatten. 

Ongeacht welke rondleiding bieden we heel wat mogelijkheden om een rustmoment te combineren met een hapje en een drankje. Wil je even pauzeren met een tas koffie en de beroemde 'Limburgse vlaai', wil je even terug in de tijd en genieten van een Breugelbuffet of wil je een uitgebreid driegangenmenu met aangepaste dranken. De mogelijkheden zijn eindeloos en ons keukenteam zorgt voor een geslaagde maaltijd.

Al onze cateringopties kunnen we ook aan vegetarische of veganistische wensen aanpassen.

Keuken.jpg
bottom of page