top of page
Waterburcht_2018_1_edited.jpg

Zomerexpo 2024: Ann Van Hoey:
"Klei, kleur, vorm"

Dit jaar hebben we het genoegen om Ann Van Hoey (Mechelen, 21 nov '56) te verwelkomen voor onze zomerexpo in de Waterburcht van Alden Biesen.

Ze is een gerenommeerde kunstenaar in de wereld van keramiek. Ze is bekend om haar uiterst verfijnde creaties, die ondertussen werden bekroond met talloze prijzen in binnen- en buitenland. Haar werken worden tentoongesteld in vooraanstaande musea over de hele wereld, zoals o.a. in New York, Taipei, Genève en Brussel.

Ann Van Hoey haar vertrekpunt is doorgaans de halve bol, waaruit ze door steeds andere sneden telkens verrassend nieuwe vormen weet te puren. En puur wordt ook haar uitzonderlijk elegante afwerking genoemd. Niet alleen omdat ze met opvallend dunne kleiplaten werkt, maar ook omdat ze vaak de klei de klei laat zijn. Al durft ze haar werken ook met car paint bewerken, wat leidt tot een opvallend modern en kleurrijk resultaat, Dit vormt een boeiende paradox met de eeuwenoude basisgrondstof van klei.

Naast haar kunstenaarschap is Ann al meer dan tien jaar actief als designer voor het gerenommeerde Belgische bedrijf Serax. Ze heeft onder andere een servies ontworpen voor topchef Peter Goossens.

Haar nieuwste collectie, die de naam Nido draagt en inmiddels in meerdere Europese restaurants op tafel komt, zal ook te zien zijn in Alden Biesen.

Eind 2022 werd Ann Van Hoey geëerd met de koninklijke onderscheiding van Commandeur in de Kroonorde door Koning Filip.

Ann Van Hoey exposeert in de zomer van 2024 haar collectie in de waterburcht van de Landcommanderij. Hierbij behoren ook unieke stukken die speciaal voor deze tentoonstelling gecreëerd zijn.

Campagnebeeld3_edited.jpg
ann-van-hoey.webp

PRAKTISCH:

Data: vrijdag 5 juli t.e.m. zondag 1 september 2024.

Openingsuren: elke dag van 10 tot 17 uur

Toegang: €5,- (gratis voor <16J & inwoners Bilzen en Hoeselt)

Start: Waterburcht - Ridderzaal

Tickets: hier verkrijgbaar

bottom of page