top of page
Waterburcht_2018_1_edited.jpg

Route & parkeren

De Landcommanderij Alden Biesen ligt in Bilzen, in het oosten van Vlaanderen. Je vindt ons in het hart van de Euregio met steden als Hasselt, Tongeren, Luik, Maastricht (NL) en Aken (DE) in de buurt.

Adres

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6

3740 Bilzen (B)

Met de fiets

Alden Biesen is de uitgelezen vertrekplaats voor een fietstocht door Haspengouw. Je kan gebruik maken van de bezoekersparking en vervolgens via Fietsknooppunt 68 vertrekken voor een fietstocht langs oude steden, fruitboomgaarden, imposante vierkantshoeves en enkele kastelen. Meer informatie vind je ook op de website van Fietsparadijs Limburg.

Met de wagen

Neem op de E313 Antwerpen-Luik afrit 31 en volg de wegwijzers. De bezoekersparking van Alden Biesen bevindt zich tegenover de waterburcht, op de kruising van de Roelants du Vivierlaan en de Kasteelstraat.

Op de bezoekersparking kan je ook gebruik maken van drie publieke laadpalen voor elektrische wagens.

Met het openbaar vervoer

Alden Biesen ligt op 5 km van het station van Bilzen.

Er is geen vaste busverbinding die aan Alden Biesen stopt. U kan wel gebruik maken van de flexbussen van De Lijn Flex. We verwijzen u graag door naar de routeplanner van De Lijn of de Hoppin toepassing om uw optimale route te bepalen.

Internationaal

De Landcommanderij Alden Biesen is één van de Flanders Heritage Venues. Dat wil zeggen dat wij een kwaliteitsvolle internationale congresbestemming zijn. De dichtstbijzijnde (inter)nationale luchthavens zijn die van Maastricht (NL) op 20 km, Brussels Airport op 95 km, Charleroi (Brussels South) op 110 km en Luik Bierset op 35 km.

bottom of page