top of page

GEMASKERD BAL IN HET KASTEEL VAN ALDEN BIESEN

Soirée Masquée. Ensor danst.

 

Op zaterdagavond 10 februari verwelkomt de Landcommanderij Alden Biesen u op het meest betoverende evenement van het jaar:

'Soirée Masquée. Ensor danst'.

 

Ter ere van het Ensor-jaar nodigen wij u uit om de grandeur van de belle époque te herbeleven in de prachtige zalen van de waterburcht.

Bestel nu uw tickets voor een onvergetelijke avond vol elegantie, cultuur, muziek en kunst.

Waterburcht_2020_10 (1).jpg
 • Algemene info
  Locatie: Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
  Tickets: €65
  Start: 20uur • Einde: 1uur

 • Dresscode: 
  Ensor leefde in de periode van 1860 tot 1949. Het gemaskerd bal zal dan ook deze tijdsgeest volledig uitstralen. We vragen dat iedere bezoeker zich kleedt in de typische belle époque stijl. Aangevuld met een leuk masker.

  Voor Dames: Laat de elegantie van de belle époque herleven met lange, flatterende jurken, verfraaid met kant, zijde of fluweel. Denk aan empire-taille, wijd uitlopende rokken en opvallende hoeden met veren. Handschoenen en fijne sieraden voegen een vleugje glamour toe. Vergeet niet om een mysterieus masker toe te voegen voor dat extra vleugje mystiek.

  Voor Heren: Keer terug naar de stijlvolle herenkleding van de belle époque met donkere smokingjasjes, hoge hoeden, gestrikte overhemden en pantalons met een hoge taille. Complementeer het geheel met stijlvolle handschoenen, een opvallende stropdas en natuurlijk een charmant masker om het ensemble af te maken.

 • Kostuumwedstrijd:
  Maak kans op prachtige prijzen door deel te nemen aan onze kostuumwedstrijd. De persoon met de meest betoverende en historisch correcte outfit gaat naar huis met een schitterende prijs!

 • Dansinitiatie:
  Indien gewenst, kan u historische dansen ontdekken, zoals d
  Gigue Américaine, een langzame walsvariatie, een Galop en een Ragtime. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van dansmeester Frank Perenboom Baert en het live ensemble Elexir d’Anvers*. Deze initiatie zit inbegrepen in de toegangsprijs.

  De dansinitiaties vinden plaats om 20u30, en 21u30. Bij aankomst wordt u ingedeeld in 2 groepen. Uiteraard worden er ook enkele werken gespeeld die door Ensor gecomponeerd zijn.

  * www.artdecomusic.be • Elixir d’Anvers is een geregistreerd merk van de firma “F.X. de Beukelaer NV“

Buitensporige handen
 • Muziek
  De dansinitiaties worden ondersteund door een live ensemble.
  In de overige zalen laat
   DJ Stef (Karamba productions) u de hele avond genieten hedendaagse muziek.

 • Entertainment
  Het volledige bal zal ingekleed worden in een typische belle époque stijl, met diverse kenmerken van de grootmeester James Ensor.

  Gedurende de avond heeft u ook de mogelijkheid tot het spelen van casinospelen zoals black jack, poker en roulette.
  Uiteraard speelt u niet met echt geld, maar om te kunnen meespelen dient u wel een inbreng te doen. Deze opbrengst gaat rechtstreeks naar het lokale goede doel: Leef met lef vzw

Kaarten en Chips
 • Drankformule:
  Van 20u00 tot 22u00 zijn alle dranken inbegrepen. Deze dranken zijn cava, wijn, pils, frisdranken en water. Nadien wordt er gewerkt met een bonnensysteem.

 • Overnachten:
  Maak van uw avond een onvergetelijk weekend!
  Reserveer een kamer in het nabijgelegen hotel Martins Rentmeesterij met de kortingscod
  e 'ENSOR­DANST2024'.
  Deze code is enkel geldig op zaterdag 10/02 en enkel van toepassing op de Cosy en Charming kamers.

Martins.jpg
bottom of page