Storytelling

Clare Murphy (IE)_WEB_Banner.jpg

De Landcommanderij draagt Vertelkunst hoog in het vaandel met als blikvanger het International Storytelling Festival in april. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een uniek meertalig vertelfestival dat op een ruime belangstelling mag rekenen van een 12.000-tal scholieren uit het secundair en volwassenenonderwijs. WinterMagie in januari toont vertelvoorstellingen voor een jonger publiek. Dit is een vaste educatieve uitstap voor veel kleuter- en basisscholen uit de regio. Ons herfst-vertelevenement Verhalen in het Park richt zich tot iedereen die houdt van een goed verhaal in onze taal. 

Naast vertellen als podiumkunst, zet de Landcommanderij Alden Biesen ook in op toegepast vertellen. Ze huisvest en verzorgt diverse workshops voor een nationaal en internationaal publiek. Zowel basiscursussen vertellen (Hoe word ik een verteller?) als cursussen met een meer specifieke inhoud, bijvoorbeeld rond verteltechnieken in het onderwijs, behoren tot het aanbod.  .

Heb je een specifieke vraag over Storytelling of wil je contact met onze Storytelling coördinator? Neem dan contact op met Katrijn Beelen