Sinds 1998 is de Zomeropera in Alden Biesen actief. Ieder jaar opnieuw staan zij er terug met een topproductie. Eerder gerealiseerde opera’s zijn Don Giovanni, Le Nozze Di Figaro, Die Zauberflöte, La Traviata, Die Fledermaus, Il Barbiere di Siviglia en Carmen. En hun aanbod blijft steeds uitbreiden.
Maar ook voor kinderen is er al jaren een extra optie. 6 tot 10 jarigen beleven hier hun eerste onvergetelijke ervaringen.
www.zomeropera.be

Il Trovatore – Giuseppe Verdi

19 mei tot 16 juni 2018
Voor haar 21ste seizoen koos Zomeropera voor Verdi's meesterwerk Il Trovatore.
Met Il Trovatore begeven we ons in een zigeunermilieu waar liefde, verleiding, misleiding, wraak en chantage hoogtij vieren en het noodlot zich onomkeerbaar voltrekt.
Succesregisseur Carlos Wagner die voor Zomeropera reeds Rigoletto en Eugen Onegin realiseerde, stond borg voor een voorstelling die op het netvlies blijft kleven. Dirigenten Enrico Delamboye en Leslie Suganandarajah leidden een topcast en het Zomeropera orkest en koor tot muzikale hoogtepunten. Marnik Baert ontwierp  het decor en de kostuums.
Het was opnieuw een uitverkochte opera in de buitengewone omgeving van de Landcommanderij Alden Biesen.
 

Het geheim van de toverfluit

16 en 17 juni 2018
Het geheim van de toverfluit is een vrije bewerking op Mozart's singspiel
De toverfluit voor kinderen en vol gewassen mensen vanaf 6 jaar.

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands