Wil je verhalen leren vertellen voor je kinderen, je kleinkinderen of voor de kinderen in je klas? Vertel Kasteel Alden Biesen en de Vertelacademie Nederland bieden jaarlijks twee basiscursussen verhalen vertellen aan, met een overnachting op het Vertel Kasteel. Binnenkort komt er ook een jaarlijkse vervolgcursus en diverse workshops. Dankzij deze samenwerking kunnen we binnenkort in Vlaanderen de vierjarige gecertificeerde vertelopleiding aanbieden, die je nu alleen in Utrecht en deels in Zwolle kunt volgen.

Hoe word je verteller?

Het onderwerp van de basiscursus is beeldend vertellen. Hierbij zet je een bestaand verhaal naar je eigen hand. In deze training komen de grondbeginselen van het verhalen vertellen aan bod.

De basiscursus bestaat uit een dubbelweekend van zaterdagochtend tot zondagavond. De cursusperiodes vallen telkens samen met een van de grote vertelevenementen in Alden Biesen. Deelnemers kunnen dus ook meteen genieten van een professionele en internationale vertelcontext.

Gedurende twee weekends maken deelnemers kennis met de basistechnieken van de vertelkunst. Onder deskundige begeleiding en met persoonlijke feedback gaan ze het tweede weekend aan de slag met een zelfgekozen verhaal.
De cursus wordt  afgesloten met een presentatie aan de eigen groep.

De eerste reeks vindt plaats in het voorjaar tijdens volgende weekends:  24-25 maart en 21-22 april. Tijdens dit laatste weekend kunnen de cursisten deelnemen aan activiteiten in het kader van het Internationaal Vertelfestival (met korting).
De tweede reeks weekends (29 - 30 september en 13 - 14 oktober) volgt in het najaar. De cursisten kunnen op zaterdag 13/10  het avondprogramma Verhalen in het park meemaken (met korting). 

Kijk op http://www.vertelacademie.nl/lesaanbod/alle-cursussen/22-basiscursus-verhalen-vertellen
Aarzel niet om in te schrijven, nu er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn!

Vertel kasteel

VERTELKASTEEL

De Coronacrisis treft ook het Internationaal Vertelfestival. 
Hoewel het festival buiten de activiteitenban van 3 april valt, zijn wij genoodzaakt dit te annuleren gezien de planning en het internationale karakter ervan.
Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlinge maatregel.

Datum volgende editie: 19 t/m 24 april 2021.
 

Het Internationaal Vertelfestival is een uniek meertalig festival over de vertelkunst en kan op veel belangstelling rekenen van het Vlaamse onderwijs en van vertelminnend Vlaanderen  en Nederland. Een mix van Vlaamse, Waalse en internationale vertellers brengt eigen verhalen, verhalen van bekende en minder bekende auteurs of verhalen uit de volkse overlevering. Alle genres komen aan bod en elke leeftijdscategorie vindt er zijn gading.  

Nederlands