In de herfst is de Landcommanderij Alden Biesen het decor voor Verhalen in het Park, een vertelnamiddag- en avond.

 

 

 

 

Kom op zaterdag 12 oktober op verhaal in de landcommanderij Alden Biesen!

Wanneer een nieuwe herfst zich aankondigt, staat een bijzondere editie van Verhalen in het Park in de steigers. Dit cosy vertelevenement is ondertussen een constante op de vertelagenda van Alden Biesen. Namiddag staan er 2 toffe verteltochten op het programma voor kinderen van 4 tot en met 11/12 jaar. Vertellers rijgen grappige, heldhaftige en straffe verhalen aan elkaar terwijl ze hun jonge gevolg op sleeptouw nemen door de prachtige omgeving van de landcommanderij.

Het avondprogramma richt zich op volwassenen. Je wandelt in groep van verhaal tot verhaal langs een uitgestippeld vertelparcours (bij voorkeur in open lucht). Drie pittige vertelsters brengen met lef verhalen over vrouwen met nog meer lef. De avond wordt muzikaal ingekleurd door Jan Borré en Jasmijn Lootens die onder de naam Grayson voor een pittige maar af en toe ook verrassende noot zorgen. Kleine herfstige versnaperingen en een lekker glas maken de avond compleet.

Verhalen in het Park is de ideale uitstap voor wie houdt van een goed verhaal en sfeervolle livemuziek op een herfstige of misschien wel gouden oktoberdag.                              

 

Vertel kasteel

VERTELKASTEEL

De Coronacrisis treft ook het Internationaal Vertelfestival. 
Hoewel het festival buiten de activiteitenban van 3 april valt, zijn wij genoodzaakt dit te annuleren gezien de planning en het internationale karakter ervan.
Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlinge maatregel.

Datum volgende editie: 19 t/m 24 april 2021.
 

Het Internationaal Vertelfestival is een uniek meertalig festival over de vertelkunst en kan op veel belangstelling rekenen van het Vlaamse onderwijs en van vertelminnend Vlaanderen  en Nederland. Een mix van Vlaamse, Waalse en internationale vertellers brengt eigen verhalen, verhalen van bekende en minder bekende auteurs of verhalen uit de volkse overlevering. Alle genres komen aan bod en elke leeftijdscategorie vindt er zijn gading.  

Nederlands