Vertel kasteel

VERTELKASTEEL

De Coronacrisis treft ook het Internationaal Vertelfestival. 
Hoewel het festival buiten de activiteitenban van 3 april valt, zijn wij genoodzaakt dit te annuleren gezien de planning en het internationale karakter ervan.
Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlinge maatregel.

Datum volgende editie: 19 t/m 24 april 2021.
 

Het Internationaal Vertelfestival is een uniek meertalig festival over de vertelkunst en kan op veel belangstelling rekenen van het Vlaamse onderwijs en van vertelminnend Vlaanderen  en Nederland. Een mix van Vlaamse, Waalse en internationale vertellers brengt eigen verhalen, verhalen van bekende en minder bekende auteurs of verhalen uit de volkse overlevering. Alle genres komen aan bod en elke leeftijdscategorie vindt er zijn gading.  

Verhalen in het Park

In de herfst is Landcommanderij Alden Biesen het decor voor Verhalen in het Park, een vertelnamiddag- en avond. Tijdens de namiddag zijn kinderen tussen 4 en 11 jaar oud onze gasten voor een vertelprogramma op maat. Enkele professionele vertellers begeleiden hen op hun tocht doorheen de natuur op het domein. ’s Avonds is het de beurt aan de volwassenen. Bij het vallen van de duisternis wandelen zij in groep van lichtpunt naar lichtpunt, van verhaal tot verhaal om vervolgens samen een boeiende avond af te sluiten met een hapje en een drankje, sfeervolle muziek en natuurlijk… een verhaal. 

Lees meer

Word zelf een verteller

Wil je verhalen leren vertellen voor je kinderen, je kleinkinderen of voor de kinderen in je klas? Vertel Kasteel Alden Biesen en de Vertelacademie Nederland bieden jaarlijks twee basiscursussen verhalen vertellen aan, met een overnachting op het Vertel Kasteel. Binnenkort komt er ook een jaarlijkse vervolgcursus en diverse workshops. Dankzij deze samenwerking kunnen we binnenkort in Vlaanderen de vierjarige gecertificeerde vertelopleiding aanbieden, die je nu alleen in Utrecht en deels in Zwolle kunt volgen. 

Vertelkunst in Vlaanderen en Europa

Verhalen vertellen is opnieuw aan een opmars bezig. Steeds meer bibliotheken en culturele centra programmeren verteloptredens, de vertelkunst kent meer en meer toepassingen onder andere in onderwijs en de sociale sector en meer vertellers proberen een professionele carrière uit te bouwen. Alden Biesen Vertelkasteel ondersteunt deze revival met verschillende initiatieven.