Zijn honden toegelaten op het domein?

Buiten op het domein mag je hond je aan de leiband vergezellen, behalve in de Franse tuinen, de kerk en het kasteel. Assistentiehonden zijn uiteraard overal welkom. Wij verzoeken je wel om de netheid van het domein te respecteren. Bij evenementen georganiseerd door andere organisaties wijzigen deze richtlijnen soms. Als je hier vragen over hebt, wend je dan tot de organisatoren van de evenementen.

Fotoreportages

Op het domein van Alden Biesen mag je foto’s nemen voor privégebruik. Communie-, lentefeest- en trouwfoto’s die niet voor commerciële doeleinden bestemd zijn, kunnen dus zonder voorafgaandelijke toestemming.

Op het domein zelf en in de tuinen kan dit gratis. Tijdens tentoonstellingen kan je ook foto’s trekken in het kasteel, maar dan betaal je de gebruikelijke toegangsprijs om het kasteel te bezoeken.

Voor sommige evenementen betaal je toegang om de site te betreden en/of zijn bepaalde delen van het domein niet toegankelijk. Daarom check je het best vooraf op de website of er een evenement is.

Voor commerciële fotoreportages vraag je vooraf toestemming via congrescentrumaldenbiesen@cjsm.vlaanderen.be of via +32 89 51 93 47 - +32 89 51 93 48.

Toegankelijkheid voor andersvaliden

Sommige delen van het domein zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zoals de Engelse tuin, de zolder van de waterburcht en enkele vergaderzalen rond het buitenhof. Wij hopen dat je hiervoor begrip kan opbrengen. Wij werken echter aan een integraal toegankelijkheidsplan voor de toekomst.

Campers op de parking

Het is voor 1 nacht toegestaan is om met een camper gratis op de bezoekersparking te staan. Er zijn echter geen voorzieningen voor water, elektriciteit of sanitair op onze parking. Voor meerdere nachten dient u uit te wijken naar het centrum van Bilzen. Daar is een moterhomeparking gelegen aan de Lanakerdij. Meer info vindt u in bijgevoegde link. http://www.campersite.be/parkings/belgie/provincie_limburg/bilzen/motorhomeparking.php

Parkeren in Alden Biesen

De bezoekersparking van Alden Biesen bevindt zich tegenover de waterburcht, op de kruising van de Roelants du Vivierlaan en de Kasteelstraat. 
Op de bezoekersparking kan u gebruik maken van drie publieke laadpalen voor elektrische wagens.

Alden Biesen

Welkom in Alden Biesen

Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio.
Alden Biesen behoort tot het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Bekijk de beelden van de Feratelcamera hier.

Ontdek de geschiedenis van Alden Biesen

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Duitse Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Vandaar dus de naam: Landcommanderij Alden Biesen.

Wil je het hele verhaal lezen?

Nederlands