SoundMine is een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. De hele week wordt intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties uitgevoerd worden.

Internationale compositiestage 2019

2 tot 6 juli 2019

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau.

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Er wordt een hele week intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties of het work-in-progress getoond en uitgevoerd worden.

We mikken op beginnende artiesten en jongprofessionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven. Zij zullen geselecteerd worden op basis van motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze twintigste editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek.

Tijdens SoundMine krijgen de deelnemers de kans om muziek in de meest uiteenlopende stijlen te componeren. Bijzonder zijn de uitdagende ontmoetingen tussen akoestische instrumenten en technologie, improvisatie en notatie.

Dit jaar ligt de focus op componeren voor instrument & electronics (live) in samenwerking met HERMESensemble.

Dankzij een samenwerking met het jeugdorkest voor strijkers JOWEST o.l.v. Dirk Lievens, krijgen verschillende jonge componisten de kans om repetities en uitvoeringen van eigen werk mee te maken.

In 2019 zal de compositiestage opnieuw plaatsvinden  op de prachtige historische site van de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen.

Het toonmoment vindt plaats op zaterdag 6 juli van 15.00 tot 17.00 uur in Landcommanderij Alden Biesen. Iedereen is welkom!

Praktische informatie
Deelnemers
Jongeren vanaf 15 jaar en jongvolwassenen met een passie voor componeren en creëren
Plaats
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)
Prijs
380 euro* (inclusief maaltijden en overnachting in gedeelde slaapruimte)
*personen met financiële beperkingen kunnen beroep doen op het Musicafonds, via info@musica.be.
Inschrijvingen
De deadline voor inschrijven is 16 april 2019. Het aantal deelnemers is beperkt.
 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands