SoundMine is een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. De hele week wordt intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties uitgevoerd worden.

Internationale compositiestage 2018

3 tot 7 juni 2018

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. 

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Er wordt een hele week intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties of het work-in-progress getoond en uitgevoerd worden.

We mikken op beginnende artiesten en jongprofessionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven. Zij zullen geselecteerd worden op basis van motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze negentiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek. 

Tijdens SoundMine krijgen de deelnemers de kans om muziek in de meest uiteenlopende stijlen te componeren. Bijzonder zijn de uitdagende ontmoetingen tussen akoestische instrumenten en technologie, improvisatie en notatie. 

Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge, hedendaagse componisten op 13 en 14 mei 2019 de kans om hun eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren in deSingel.

SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Landcommanderij Alden Biesen en Antwerp Symphony Orchestra.

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands