SoundMine is een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. De hele week wordt intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties uitgevoerd worden.

Internationale compositiestage 2020

6 tot 10 juli 2020
SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau.
Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren zullen vijf dagen intensief toewerken naar een presentatie waarbij hun werk zal worden uitgevoerd.
De cursus is bedoeld voor beginnende kunstenaars en jonge professionals uit binnen- en buitenland, die profiteren van de extra aanmoediging die deze cursus biedt. Ze worden geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.
Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Ook dit jaar vindt de compositiestage plaats op de prachtige historische site van Landcommanderij Alden Biesen.
SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Landcommanderij Alden Biesen, Antwerp Symphony Orchestra. Met steun van de Vlaamse overheid.

Praktische informatie
Deelnemers
Jongeren vanaf 15 jaar en ouder en volwassenen met een degelijke kennis van muziek en een passie voor componeren
Datum
Maandag 6 juli 2020 – 9u30 tot vrijdag 10 juli 2020 – 21u
Plaats
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)
Prijs
380 euro (volpension in een gedeelde kamer)
Inschrijvingen
De deadline voor inschrijven is 1 april 2020. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands