Renovatiewerken op ons domein

Renovatiewerken op ons domein

02/04/2019

Beste bezoeker

Bij uw visite zal u merken dat Alden Biesen grondig wordt gerenoveerd. 
Facilitair Bedrijf voert grote infrastructuurwerken uit op ons domein. Hierdoor zijn sommige delen van onze site niet of minder gemakkelijk toegankelijk. 
Wij excuseren ons voor de hinder die u hierdoor ondervindt. Er wordt o.m. een toegankelijkheidspad aangelegd zodat ook minder mobiele personen en mensen in buggy’s of rolstoelen zich gemakkelijker kunnen verplaatsen. 
Zo zullen, na het beëindigen van de werken, nog meer bezoekers kunnen genieten van onze schitterende erfgoedsite!

Alden Biesen

Welkom in Alden Biesen

Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio.
Alden Biesen behoort tot het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Bekijk de beelden van de Feratelcamera hier.

Ontdek de geschiedenis van Alden Biesen

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Duitse Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Vandaar dus de naam: Landcommanderij Alden Biesen.

Wil je het hele verhaal lezen?

Nederlands