Samen met de vzw Organum brengen we het historische Van Peteghemorgel (1788) tot leven in verschillende concerten en andere muzikale evenementen. Organum nodigt hoog aangeschreven organisten uit om te concerteren. Daarnaast stellen zij verrassende programma’s samen waarbij het orgel in dialoog gaat met andere instrumenten, zangers, dansers en acteurs. 
Alden Biesen organiseert in samenwerking met Musica AlbaNova, midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed (het vroegere Dag Oude Muziek). 
Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het Limburgse topevenement de Zomeropera. Fan van het stevigere genre? Dan zien we je vast op Biesenrock en het Schots weekend.

Les grands motets

Muziek uit het land van Loon en het prinsbisdom Luik: Les grands motets

3 februari 2019 om 15 uur

Capella Nova, onder leiding van Marleen Reynders, brengt werk van Henry Du Mont die in het hart van het Graafschap Loon, met name het dorpje Villers-l'Évêque, vlak onder Herstappe, werd geboren in 1610. Hij klom pijlsnel op tot hofkapelmeester (compositeur de musique de la Chapelle royale) in het Versailles van Louis XIV en schreef prachtige muziek voor kleine en grote bezettingen.

Locatie: Kerk van de Landcommanderij Alden Biesen, 15u. 
Ticketprijs: VVK € 15 - Kassa € 18
Reserveren: reservatie@1000jaarloon.be

AlbaNova

Zondag 30 juni 2019

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. 

 

 

Andere muzikale evenementen

Alden Biesen is ook het toneel voor heel wat andere muzikale evenementen en concerten. Denk maar aan de Zomeropera, Biesenrock en het Schots weekend. De inbreng van Alden Biesen varieert van het verhuren van onze locatie(s) en zalen tot logistieke steun en het aanbieden van onze expertise. Ook jij kan je muzikale evenement organiseren in Alden Biesen!

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands