Kasteelklassen is een uitbreiding van de Musicaklassen. Hierbij werken leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs een week lang met klank en muziek, beweging en dans, met uitstapjes naar andere muzische domeinen. Onder leiding van kunstenaars-docenten en vanuit een jaarlijkse thematiek resulteert elke week in een hoogsteigen dynamiek en een toonmoment met eigen karakter. De leerkrachten raken vertrouwd met de thematiek en aanpak tijdens een inleefdag samen met de docenten.

Praktische informatie
Kasteelklassen lopen van maandagmiddag tot vrijdagmiddag in de Landcommanderij Alden Biesen. 's Avonds en op vrijdag is er ruimte voor activiteiten die je zelf kiest.
Prijs
165 euro per leerling – 130 euro per leerkracht (per 20 leerlingen kan er 1 leerkracht gratis mee)
Inbegrepen: de verplichte inleefdag + Kasteelklassen – maaltijden en overnachtingen van maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag – een drankje om 11 uur en vieruurtje om 15 uur voor de leerlingen.
Wegens ondermeer de inleefdag voor leerkrachten kan een gedeelte van de kosten als navorming worden ingediend.
Plaats
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen
De leerlingen slapen in tweepersoonskamers met sanitair op de kamer. Het restaurant bevindt zich op het domein zelf.
Info en reservaties
Voor bijkomende informatie of om Kasteelklassen te boeken, neem je contact op met Musica via 011 610 510 of info@musica.be.
 

 

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands