Erasmus+, het Europese onderwijsprogramma, biedt een hele reeks mogelijkheden voor zowel personeel als studenten van kleuter-, basis- en secundair onderwijs, en van instellingen voor volwasseneneducatie en beroepsopleiding. 
In samenwerking met het Nationaal Agentschap, EPOS vzw, organiseert het Europa Kasteel regelmatig studiedagen en seminaries over internationalisering binnen onderwijs en vorming. 

Wil je met je school of organisatie graag een internationaal project opstarten, neem dan contact met ons op. Wij lezen bovendien gratis je KA1- of KA2-aanvraag na en geven feedback.

Wil je graag op de hoogte blijven van hoe Alden Biesen e.a. organisaties internationalisering in het Vlaamse onderwijs en de volwasseneneducatie ondersteunen? Sluit je dan aan bij onze besloten facebookgroep: Europakasteel internationalisering onderwijs en vorming   
https://www.facebook.com/groups/116182105765539/?source_id=134621263908613
 

Internationaliseringsbeleid

Hoe vergroot je de impact van je internationaliseringsinitiatieven?

Veranker ze in een internationaliseringsbeleid dat je koppelt aan je pedagogisch project, missie en visie en werk zo verder aan een duurzame internationaliseringsstrategie in jouw organisatie.

Om je hierbij te helpen ontwikkelden Alden Biesen en Europahuis Ryckevelde met de steun van het departement Onderwijs en Vorming een toolbox die je HIER gratis kan raadplegen. Doe de test op de eerste bladzijden om te weten hoe ver jouw organisatie al staat en ontdek stap voor stap hoe je de kwaltiteit van je internationaliseringsbeleid kan verhogen.
 

2018-04-26: Schrijfsessie 'internationaliseringsbeleidsplan'

Landcommanderij Alden Biesen i.s.m. Epos vzw

Heeft jouw organisatie al lang het plan opgevat om zijn internationaliseringsinitiatieven in de missie, visie en het beleidsplan van de school te verankeren, maar blijft dat plan steken in goede bedoelingen? Tijd om in actie te schieten dan. Trek je een volledige dag terug uit je dagelijkse schoolomgeving en kom tot actie in het inspirerende kader van Alden Biesen. Begin te schrijven, werk verder aan je beleidsplan, vraag feedback aan collega’s van andere scholen, geef feedback en laat je bijstaan door onze Europese werking. Na een intensieve schrijfdag in Alden Biesen op 26 april 2018 (9.30u.-15.30u) keer je tevreden terug naar huis met een langetermijnvisie internationalisering op maat van jouw school.

Meer info of wil je een persoonlijke uitnodiging? Mail naar julie.focquet@cjsm.vlaanderen.be
UITNODIGING

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/Europakasteel/ of word lid van de besloten groep internationalisering om je netwerk te vergroten, vragen en ideeën uit te wisselen met peers en op de hoogte te blijven van Europese subsidiemogelijkheden in het onderwijs https://www.facebook.com/groups

CONTACT

Julie Focquet

email

+32 89 519 353

 

Myriam Swinnen

email

+32 89 519 355

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Like en volg onze facebookpagina
https://www.facebook.com/Europakasteel

 

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands