Erasmus+, het Europese onderwijsprogramma, biedt een hele reeks mogelijkheden voor zowel personeel als studenten van kleuter-, basis- en secundair onderwijs, en van instellingen voor volwasseneneducatie en beroepsopleiding. 
In samenwerking met het Nationaal Agentschap, EPOS vzw, organiseert het Europa Kasteel regelmatig studiedagen en seminaries over internationalisering binnen onderwijs en vorming. 

Wil je met je school of organisatie graag een internationaal project opstarten, neem dan contact met ons op. Wij lezen bovendien gratis je KA1- of KA2-aanvraag na en geven feedback.

Wil je graag op de hoogte blijven van hoe Alden Biesen e.a. organisaties internationalisering in het Vlaamse onderwijs en de volwasseneneducatie ondersteunen? Sluit je dan aan bij onze besloten facebookgroep: Europakasteel internationalisering onderwijs en vorming   
https://www.facebook.com/groups/116182105765539/?source_id=134621263908613
 

Internationaliseringsbeleid

Hoe vergroot je de impact van je internationaliseringsinitiatieven?

Veranker ze in een internationaliseringsbeleid dat je koppelt aan je pedagogisch project, missie en visie en werk zo verder aan een duurzame internationaliseringsstrategie in jouw organisatie.

Om je hierbij te helpen ontwikkelden Alden Biesen en Europahuis Ryckevelde met de steun van het departement Onderwijs en Vorming een toolbox voor scholen. Recent verscheen ook een toolbox voor de volwasseneneducatie, organisaties die onderwijs of vorming aanbieden formeel of eerder informeel. Beide documenten bevatten een zelftest om na te gaan hoe ver je organisatie al staat in internationalisering. Daarna zetten 10 hoofdstukken met interactieve klikkaders je stap voor stap op weg om de kwaliteit van je internationaliseringsbeleid te verhogen.

Download de toolbox voor scholen hier.   

Download de toolbx voor volwassenen hier

 

CONTACT

Julie Focquet

email

+32 89 519 353

 

Myriam Swinnen

email

+32 89 519 355

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Like en volg onze facebookpagina
https://www.facebook.com/Europakasteel

 

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands