Cultuur & Natuur kasteel

Zondagse rondleiding voor individuele bezoekers

21/01/2018 - 17/06/2018

Wil u graag Alden Biesen langs binnen en langs buiten leren kennen? Dat kan! Iedere derde zondag van de maanden januari t.e.m. maart en eerste zondag van april en mei kan u deelnemen aan een rondleiding door een gespecialiseerde gids. 
Ontdek tijdens deze rondleiding de ware geschiedenis van Alden Biesen. Leer over de Duitse Orde, de ridders en het kastelencomplex. Bezoek de kerk en de binnenpleinen. En vergeet ook het luxueuze appartement van de landcommandeur niet, dat na de brand van 1971 met veel vakmanschap prachtig werd gerestaureerd. Geniet van de Franse tuin en laat je verrassen in het onthaalcentrum.

Wanneer: 15/04, 06/05, 3/6 en 17/6 telkens van 14u30 tot 16 uur

Waar: aanmelden in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen
Prijs: € 6/pp, te betalen bij aanmelding
Vooraf reserveren is niet nodig

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands