Cultuur & Natuur kasteel

Zomeropera - L'Italiana in Algeri - Rossini

24/05/2019 - 22/06/2019

Regisseur Bruno Van Heystraeten brengt deze komische opera als een verhaal in een verhaal. Hij laat het publiek kennismaken met een operagezelschap dat druk repeteert voor de première van L’Italiana in Algeri. Het is een luchtig, doch ingewikkeld verhaal waarbij 3 mannen dezelfde Italiaanse vrouw begeren en zij hen zo weet te manipuleren dat zij uiteindelijk triomfeert. De partituur is veeleisend en vraagt grote virtuositeit van zowel de zangers als het orkest.  De zenuwen staan gespannen, en in de chaos ontstaan er intriges in de backstage. 
Zo zullen we ontdekken dat de regisseur verliefd is op zijn hoofdrolspeelster, dat de naaister met moeite de hele troep aangekleed krijgt, dat de regie-assistent steeds achter de feiten aanloopt, het decor totaal nog niet klaar is de avond vóór de première, enkele zangers mekaar totaal niet kunnen luchten al moeten ze hevige verliefden spelen en nog zo veel meer… 

Wat blijkt? De relaties tussen de personages in de opera lijken verdacht veel op de realiteit naast de scène. Met regisseur Bruno Van Heystraeten, dirigent Cameron Burns, decorontwerper Marnik Baert, kostuumontwerpster Hilde Colaers en een topcast beschikt Zomeropera over een creatief dreamteam dat een muzikaal hoogstaande en tevens uiterst vermakelijke operavoorstelling zal brengen. Opnieuw een niet te missen operabelevenis in het buitengewone kader van de Landcommanderij Alden Biesen.
 

www.zomeropera.be

Muziek kasteel

Muziek kasteel

De komende twee jaar ontwikkelen we een nieuwe culturele identiteit voor de site. Dit doen we aan de hand van actieve muziekeducatie en muziekparticipatie in een kwalitatieve internationale context. 
Alden Biesen is dus niet alleen een plaats waar hoogstaande concerten en festivals plaatsvinden. Creatie, opvoering, scholing en educatie met innovatieve concepten komen nu aan bod waar een familiepubliek, vrije tijd en muziekbeleving elkaar vinden. 
 

Nederlands